Williams bevestigt komst Logan Sargeant

door Patrick Wuite
Logan Sargeant gp Amerika

De kogel is door de kerk: Logan Sargeant is in 2023 de tweede coureur van het team van Williams en daarmee wordt hij de teamgenoot van Alexander Albon. Daarmee is de grid voor 2023 helemaal compleet en staat er in Bahrein volgend jaar voor het eerst sinds 2015 een Amerikaan op de startgrid van een Formule 1-race.

Het lag in de lijn der verwachtingen dat de Amerikaan de plaats van Nicholas Latifi zou gaan invullen, maar een officiële bevestiging liet lang op zich wachten, omdat Sargeant eerst zijn superlicentie moest halen. Door zijn vierde plaats in het Formule 2-kampioenschap heeft hij die superlicentie nu binnen en mag hij definitief voor het team van Williams gaan rijden. 

Teambaas Jost Capito is in zijn nopjes met het nieuwe rijderspaar voor 2023. "Met Alex en Logan hebben we een hele goede line-up voor 2023. Logan had een sterk debuutseizoen in de Formule 2 en we zijn dan ook enorm benieuwd wat hij kan in de Formule 1", laat Capito weten.

Logan Sargeant Williams

In de voetsporen

Voor de Verenigde Staten is het ook heugelijk nieuws aangezien Sargeant de eerste Amerikaan in de Formule 1 is sinds Alexander Rossi in 2015. En met drie thuiswedstrijden (Miami, Austin en Las Vegas, red.) leeft de Formule 1 meer dan ooit tevoren in de Verenigde Staten. "Het is echt een eer en een droom die uitkomt dat ik in de Formule 1 ga rijden voor het team van Williams", vertelt Sargeant. "Doordat ik een Williams-junior was, hebben ze mij de kans gegeven om mezelf te ontwikkelen en hebben ze mij de perfecte voorbereiding gegeven op het echte werk." 

Lees ook: Lewis Hamilton: Blij dat 2022 erop zit

Lees ook: Mattia Binotto prijst Ferrari-strategie in Abu Dhabi

Lees ook: Luister naar WK-voetbal via Grand Prix WK Radio!

door Patrick Wuite

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden