Williams sleept F3-coureur Franco Colapinto binnen

door Frederique van Grinsven
Alex Albon - zijkant snel - Miami2022

Franco Colapinto is de nieuwe aanwinst van de Driver Academy van Williams Racing. Naast een seizoen in de Formule 3 met MP Motorsport, zal de 19-jarige Argentijn dit jaar ook bezig zijn met simulatiewerk voor het Britse team.

Colapinto maakte vorig seizoen zijn debuut in F3 met Van Amersfoort Racing en wist een indrukwekkende pole position te bemachtigen tijdens de seizoensopener in Bahrein. Met twee overwinningen, in Imola en Monza, en drie podiums finishte hij uiteindelijk negende in het rijdersklassement. In 2023 rijdt de jonge Argentijn opnieuw F3, dan bij het team van MP Motorsport.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Franco Colapinto (@francolapinto)

Reutemann en Fangio

Argentinië heeft een grote geschiedenis in de autosport met vijfvoudigwereldkampioen Juan Manuel Fangio en Carlos Reutemann, die bij Williams begin jaren '80 samen met Alan Jones verantwoordlijk was voor twee constructeurstitels.

"Ik kijk ernaar uit om in de voetsporen van mijn landgenoot Carlos Reutemann te treden", laat Colapinto weten. "Het is een ongelooflijke kans waarvoor ik eeuwig dankbaar ben. Ook al reed [Fangio] heel, heel lang geleden in de Formule 1, hij won vijf wereldtitels. Hij is een van de referenties in Argentinië, hij begon onze geschiedenis in de racerij en maakte de autosport een stuk groter in het land."

Lees ook: Broodnodige rustdag Dakar, Huzink naar huis

Lees ook: F1 aan Tafel: Max snapt Lewis niet

Lees ook: Alexander Albon: Focus mij op de toekomst

door Frederique van Grinsven

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden