Alexander Albon: Focus mij op de toekomst

door Tim Koenders
alexander albon 2022

Alexander Albon richt zich tegenwoordig veel meer op de lange termijn aangezien hij een meerjarig contract heeft bij het team van Williams. Eerder focuste de Thai zich meer op het behouden van zijn stoeltje in de Formule 1.

De Formule 1-carriérre van Alexander Albon begon met een vliegende start. Na een half jaar bij Toro Rosso te hebben gereden maakte hij al de overstap naar Red Bull Racing. Na de zomerstop werd Pierre Gasly teruggezet naar Toro Rosso en maakte Alexander Albon de overstap naar het topteam. Ook in 2020 reed de Thai voor het team uit Milton Keynes. De resultaten dat jaar waren niet goed genoeg voor het team. Hij verloor zijn stoeltje en moest een jaar toekijken. In 2022 kwam hij terug in de koningsklasse van de autosport bij het team van Williams. Ook volgend jaar zal hij weer voor Williams rijden aangezien de Thai een meerjarig contract heeft.

Alexander Albon Singapore

Ontwikkeling

“Mijn focus lag lange tijd op het behouden van mijn stoeltje in de Formule 1, puur gericht op mijn prestaties. Nu heb ik meer stabiliteit en kan ik mij echt focussen op de toekomst.” Dat liet de Williams-coureur weten tegenover Motorsport.com. “Ik kan mij nu richten op hoe we het team vooruit kunnen krijgen. Ik wil Logan helpen om de ontwikkeling van de auto te kunnen versnellen.”

Lees ook: Aston Martin: Sebastian Vettel versus Lance Stroll

Lees ook: FIA-president snapt negatieve reacties op Andretti-nieuws niet

Lees ook: Zware en mooie dag Dakar voor Nederlandse autocoureurs

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden