Wisselend weekend voor AlphaTauri in Amerika

door Patrick Wuite
Gasly austin 2022

Met een negende plaats voor Yuki Tsunoda en een dertiende plaats voor Pierre Gasly kan AlphaTauri terugkijken op een aardig weekend in Austin, maar er had meer ingezeten, oordelen de Japanner en de Fransman. Maar desalniettemin zijn ze positief over de snelheid van de auto.

Zeker voor Pierre Gasly had er meer ingezeten, maar de toekomstig Alpine-coureur kreeg een tijdstraf, omdat hij meer dan tien autolengtes achter de auto voor hem reed reed tijdens de Safety Car-periode en dat mag niet. En doordat het team de straf niet goed inloste bij zijn pitstop kreeg hij nog een straf. En dus kwam de Fransman als veertiende over de streep, maar werd dat na de straf van Fernando Alonso P13. Terugkijkend op de race baalt Gasly van zijn straf. 

"De stewards beslissen uiteraard, maar ik probeerde echt niet slim te zijn of er een voordeel uit te halen, maar er zijn meer dan genoeg positieve punten. Ik was blij met de auto, we waren echt snel vandaag en punten waren zeker mogelijk", aldus Gasly tegenover F1.com.

Tsunoda austin 2022

Eerbetoon

Yuki Tsunoda profiteerde van het wegvallen van Gasly en Alonso en pakte voor de eerste keer sinds 22 mei, de Grand Prix van Spanje, 13 races geleden, punten en daar is de Japanner uiteraard blij mee. "Goed om weer is een keer in de top tien te finishen. Ik vind het ook een mooi eerbetoon aan Dietrich Mateschitz en ik wil graag de punten aan hem opdragen. Op de harde banden waren iets minder competitief, maar al met al ben ik blij met de punten en hoop ik dat we dit kunnen vasthouden tot het einde van het jaar", vertelt Tsunoda. 

Lees ook: Matig resultaat voor Aston Martin in Austin

Lees ook: Punten voor Magnussen, drama voor Schumacher

Lees ook: Sergio Perez blij met constructeurstitel

door Patrick Wuite

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden