Wolff geeft toe dat no-sidepods concept niet werkt

door Patrick Wuite
Header liveblog 1 Bahrein

Na opnieuw een moeizaam weekend voor de constructeurskampioen van de laatste acht jaar, geeft Mercedes-teambaas Toto Wolff toe dat het no-sidepods concept niet werkt zoals verwacht. Maar het concept definitief in de prullenbak gooien, dat doet de Oostenrijker nog niet.

Twaalf punten. Dat is de magere oogst van Mercedes op het Autodromo Enzo e Dino Ferrari in Imola. George Russell hield met een onverwachte vierde plaats de eer hoog, maar de Mercedes-brigade kwam opnieuw veel snelheid tekort. Geen moment kon Mercedes aanhaken bij Red Bull en Ferrari en dit weekend was de best of the rest-positie zelfs buiten bereik. En dus krabt Toto Wolff zich achter de oren. Hij ziet dat het no-sidepods concept op één of andere manier niet werkt.

Vloer

"Al het goede en slechte gebeurt bij de vloer. We hebben wat interessante ideeën en concepten, die we kunnen proberen de komende races. Ik zeg niet dat het concept niet deugt, maar we moeten er achter komen of er iets is wat niet werkt. En zo ja, wat is het en waarom werkt het niet?", vertelt de teambaas aan Daily Star.

Russell Imola bovenaf shot

Ander concept

Maar nu voor een ander concept gaan, dat gaat Mercedes niet doen. "Als we dachten dat een ander concept beter was, dan waren we daar vijf maanden geleden al aan begonnen. We dachten dat dit het pad was om te kiezen. We hebben een richting om meer uit de auto te halen, maar hebben de sleutel tot succes nog niet gevonden, met de nadruk op nog niet", besluit Wolff.

Lees ook: Kevin Magnussen tevreden met drie punten in Imola

Lees ook: Lewis Hamilton: laat zien hoe fout we het hebben

Lees ook: Hero or Zero: Race Grand Prix van Emilia-Romagna

door Patrick Wuite

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen