Wolff over overstap Vowles: Kwam als verrassing

Toto Wolff Belgie Spa

Toto Wolff zag de overstap van zijn hoofdstrateeg James Vowles niet aankomen. Vowles verliet Mercedes om teambaas te worden bij Williams.

We kennen James Vowles als de hoofdstrateeg bij Mercedes. Onder Vowles won Mercedes veel races, ook op het gebied van strategie. Begin januari kwam het nieuws naar buiten dat Vowles naar Williams ging als teambaas. Daardoor moet teambaas van Mercedes, Toto Wolff, dus zijn hoofdstrateeg missen. Dat had de Duitser niet verwacht. "Het kwam nogal als een verrassing. Maar hij is iemand die dit doel altijd voor ogen had, en bij ons wordt zo'n stijging momenteel door mij geblokkeerd",  vertelt Wolff tegen Speedweek.com.

Williams-teambaas-James-Vowles

Vowles goede teambaas

Wolff ziet in waarom Williams heeft gekozen voor Vowles. "James is een zeer intelligente en rationele speler, dus we hebben het buiten het contract gelaten. Het is goed voor de Formule 1 als zo'n man in de toekomst beslissingen neemt bij Williams", aldus Wolff. James Vowles werd als opvolger gezien bij Mercedes, mocht Wolff ooit een keer stoppen. 

Lees ook: F1 boos na tweets FIA-president over 'opgeblazen prijskaartje' van sport

Lees ook: Exclusief: De details van de rechtszaak Nyck de Vries

Lees ook: 24 uur van Daytona met Olav Mol bij Ziggo

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen