Yuki Tsunoda: Ik had het niet onder controle in mijn debuut seizoen

04 mei 2022 door Steffie van Hamersveld
alonso sprint imola

Yuki Tsunoda voelt dat hij flinke vooruitgang heeft geboekt ten opzichte van zijn eerste seizoen in de Formule 1. “Ik wist niet wat ik aan het doen was in mijn debuut seizoen, ik had het niet onder controle”, aldus Tsunoda tegenover Motorsport.com.

In 2021 maakte Tsunoda zijn debuut bij AlphaTauri, naast de meer ervaren Pierre Gasly. De verwachtingen rondom de getalenteerde Japanner waren hooggespannen. De eerste helft van het seizoen werd echter gekenmerkt door fouten en ook zijn werkhouding moest verbeterd worden.

Na zijn verhuizing naar Faenza in Italië, werd er langzaam een verbetering zichtbaar. Tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi wist Tsunoda zelfs de vierde plaats te bemachtigen. In de eerste races van het huidige seizoen is het gat met teamgenoot Gasly aanzienlijk kleiner. In de kwalificaties zitten de tijden van beide coureurs steeds dichter bij elkaar en in het kampioenschap staat Tsunoda momenteel zelfs vier punten voor op zijn Franse collega.

Yuki Tsunoda GP Emilia Romagna 2022
Foto: Red Bull Content Pool - Peter Fox/Getty Images

Elke ronde op de limiet

Volgens de 21-jarige Japanner was hij aan het begin van zijn Formule 1-carrière veel te agressief.  “Elke ronde reed ik op de limiet en dan ga je fouten maken.” Volgens de AlphaTauri-coureur was dit wel een goed leerproces. Hij voelt zelf dat hij zich vooral qua racepace goed heeft verbeterd. Ook zijn uitbarstingen op de boordradio heeft hij naar eigen zeggen beter onder controle. “Natuurlijk schreeuw ik nog wel eens, alleen nu druk ik de radioknop niet in’, aldus Tsunoda. Hij ziet nu in dat schreeuwen over de boordradio geen zin heeft en dat hij ook respectvol naar zijn engineers wil overkomen.

Lees ook: Strategische motorwissel voor Charles Leclerc

Lees ook: Zak Brown: Geen haast bij contractbesprekingen met Ricciardo

Lees ook: Mercedes gebruikt Miami om te experimenteren

04 mei 2022 door Steffie van Hamersveld

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen