Yuki Tsunoda tevreden met eerste punten van het seizoen

alonso sprint imola

Yuki Tsunoda kwalificeerde zich als zestiende voor de Grand Prix van Bahrein, maar in de race wist de Japanner zich terug te vechten naar een achtste positie. Tsunoda is redelijk tevreden met het eindresultaat. 

Met een beetje geluk door de drie uitvallers, is het Tsunoda gelukt om punten te scoren voor AlphaTauri. "Ik ben redelijk tevreden, maar er valt nog wel veel te verbeteren. We hebben nu veel data kunnen genereren om mogelijke problemen en beperkingen te vinden", vertelde de Japanner tegenover F1.com. Aangezien teamgenoot Pierre Gasly tegen het einde van de race uitviel, heeft Tsunoda de schade kunnen beperken voor het team. 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Scuderia AlphaTauri (@alphataurif1)

 

'We hebben meer racepace nodig'

"Het was niet makkelijk om punten te scoren vandaag. We hebben wel meer racepace nodig om te kunnen vechten", veronderstelde Tsunoda. "Op het circuit in Bahrein kun je gemakkelijker inhalen, maar op andere circuits gaat dat een stuk moeilijker worden en dan hebben we echt meer racepace nodig." Toch heeft de Japanner er vertrouwen in dat ze de auto kunnen verbeteren omdat ze het afgelopen raceseizoen ook een sterke auto hadden. 

 

Lees ook: Lewis Hamilton: Hoogst haalbare resultaat

Lees ook: Pierre Gasly: Niet de start die we gehoopt hadden

Lees ook: Nicholas Latifi: Duidelijk dat we tekort komen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen