Yuki Tsunoda tevreden na testdagen

door Gijs Leuvenink
alonso sprint imola

Yuki Tsunoda kijkt tevreden terug naar de eerste testdagen in zijn nieuwe AlphaTauri. De Japanner is blij met de verzamelde data die ze mee kunnen nemen naar de tests in Bahrein.

"We hebben een paar goede testsessies erop zitten in Barcelona", aldus de Japanner in dienst van Alpha Tauri. "We konden veel data verzamelen en dat is waardevol richting de volgende testsessies op Bahrein. Ik moet nog wel wat aanpassingen in mijn rijstijl doen met de nieuwe auto, dus ik hoop in Bahrein nog meer te kunnen leren." 

Pech op vrijdag

Tsunoda baalde wel van vrijdagmiddag, toen zijn teamgenoot Pierre Gasly met de AlphaTauri in de muur knalde. "Helaas hadden we vrijdag erg veel pech gehad. De auto was te beschadigd om in de middag te gaan rijden. Ik kon niet de benodigde ronden rijden in de nieuwe wagen. Dat was echter wel de enige ongelukkige sessie. We kunnen op deze sessie gaan voortbouwen richting de eerste race in Bahrein."

Start seizoen

Tsunoda kijkt uit naar de start van het seizoen. "De auto ziet er goed uit. Ik ben erg benieuwd wat we daar kunnen betekenen. Ik heb het naar mijn zin gehad in de AT03, de tijd in de auto doorbrengen was zeker fijn. Al met al ben ik benieuwd hoe we het in Bahrein met de testen gaan doen. Het is een goede graadmeter voor de rest van het seizoen, wat we ook in Bahrein gaan aftrappen."

Lees verder: Helmut Marko maakt zich geen zorgen: RB18 heeft veel potentieel

Lees verder: Lewis Hamilton: Niet de meest gemakkelijke test

Lees verder: Bahrein wordt representatiever volgens Sergio Pérez

door Gijs Leuvenink

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden