Yuki Tsunoda pakt gridstraf en start achteraan

Yuki Tsunoda voor de Grand Prix Saoedi-Arabië 2022

Yuki Tsunoda zal achteraan starten bij de Grand Prix van Canada. Voor aanvang van de race in Montreal heeft zijn team ervoor gekozen om voor de derde keer dit seizoen een Red Bull Powertrains-motor te verwisselen.

De Japanner begon, net als andere Red bull aangedreven motoren, met veel problemen aan de aandrijvingslijn. Alpha Tauri was daarom genoodzaakt om de MGU-H, MGU-K en de turbocharger van de AT03 te verwisselen. Een tegenvaller voor de Alpha Tauri-coureur die het seizoen goed is begonnen.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Scuderia AlphaTauri (@alphataurif1)

Teleurstellende vrijdag

Tsunoda begon het weekend in de straten van Montreal met een teleurstellende veertiende plek in VT1 en een zeventiende positie in VT2. Tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan had Tsunoda nog problemen met de DRS, waardoor hij uiteindelijk als dertiende eindigde, na nagenoeg de hele race in de punten te hebben gereden. Door de gridstraf in Canada zal het lastig worden om zijn goede lijn voort te zetten. Tsunoda stond namelijk tot vorig weekend boven zijn teamgenoot Gasly. Daarnaast staat Tsunoda in het onderlinge kwalificatieduel gelijk met zijn teamgenoot vier jaar oudere teamgenoot.

Charles Leclerc zal dit weekend een gridstraf van tien plaatsen moeten inlossen. Na de motorproblemen in Azerbeidzjan, was het de vraag of de Monegask het weekend in Canada kon beginnen zonder gridpenalty. Het team uit Maranello heeft er uiteindelijk voor gekozen om de CE van de Ferrari F1-75 te verwisselen. De Ferrari heeft naast de CE ook de MGU-H en MGU-H laten verwisseln. Hiervoor worden geen straffen uitgedeeld. De slechte reeks van Leclerc zet zich voort, na tegenvallende resultaten in de straten van Monaco en Bakoe, begint de Ferrari-coureur ook dit weekend niet optimaal.

Lees ook: Max Verstappen de snelste tijdens VT1 in Montreal

Lees ook: VT2 GP Canada: Verstappen klokt beste tijd voor Leclerc, ook Vettel en Alonso vlot

Lees ook: Pierre Gasly: Impact maatregelen FIA minimaal

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden