Zuid-Korea bereidt terugkeer voor op F1-kalender

door Frederique van Grinsven
11-sunday-saopaolo Red Bull Racing-2023

Een mogelijke terugkeer van de Formule 1 naar Zuid-Korea ligt in het verschiet. Gesprekken zijn gaande om een Grand Prix op het schiereiland te organiseren vanaf 2026 of 2027, ditmaal op een stratencircuit in Incheon.

Na de mislukking van de Grand Prix nabij Yeongnam is Zuid-Korea al ruim tien jaar niet meer opgenomen in de F1-kalender. Tussen 2010 en 2013 fungeerde het semi-permanente Korean International Circuit als gastheer, waar Sebastian Vettel drie van de vier races won.

Oorspronkelijk was het de bedoeling om rond het circuit een stad te ontwikkelen, met als doel het te transformeren tot een aantrekkelijke toeristische bestemming. Echter, deze plannen van de overheid zijn nooit gerealiseerd.

Nu lijkt de aandacht te verschuiven naar Incheon, een stad aan de westelijke grens met de hoofdstad Seoul, waar een stratencircuit wordt overwogen.

Grand Prix van Incheon

De geruchten over een mogelijke comeback van de Formule 1 in Korea zijn al een tijdje aan de gang, waarbij de zuidelijke havenstad Busan aanvankelijk als locatie werd genoemd.

Maar nu heeft burgemeester Yoo Jeong-bok van Incheon persoonlijk actie ondernomen door een bezoek te brengen aan Suzuka en Stefano Domenicali te ontmoeten om een intentieverklaring af te geven.

In een interview met de Koreaanse media liet Domenicali weten: "Ik wil burgemeester Yoo Jeong-bok bedanken voor zijn persoonlijke bezoek aan de Grand Prix van Japan en het actief uitspreken van zijn intentie om de Formule 1 te hosten."

"We besteden veel aandacht aan de Grand Prix van Incheon en werken samen om er een succes van te maken. Ik zal zo snel mogelijk naar Incheon reizen voor verdere besprekingen."

Lees ook: Regels 2026 worden aangepast na alarmerende bevindingen op simulator

Lees ook: Frans Verschuur in F1 aan Tafel: "Ricciardo zat te slapen"

Lees ook: F1-coureurs uiten kritiek op sprintrace China

door Frederique van Grinsven

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden