AlphaTauri-coureurs niet blij met resultaat buiten top tien

10-saturday-monza

Yuki Tsunoda kent een teleurstellende kwalificatie op het circuit van Albert Park. Met een dertiende plek werd hij uitgeschakeld in Q2. Zijn teamgenoot Pierre Gasly deed het met een elfde plek niet veel beter. Het team zal aan de bak moeten om morgen punten binnen te halen. 

Tsunoda lijkt niet al te blij met zijn prestaties op de zaterdag in Melbourne. In VT3 eindigde hij wel op de tiende plaats, maar dat wist hij niet waar te maken in de kwalificatie. "Het was moeilijk, maar we hadden zeker de potentie om in de top tien te kwalificeren", zo vertelt hij aan F1.com

Gasly is niet te spreken over de kwalificatie, maar lijkt wel door te hebben waar dit resultaat vandaan komt: "Het is altijd frustrerend om niet in Q3 te eindigen. Zeker nadat dat in de eerste twee races wel is gelukt. Alpine en McLaren, Norris bovenaan in VT3, ze hebben het hele weekend geweldige pace laten zien." Daarnaast geeft hij aan dat het team dit al als een moeilijk weekend had voorspeld, dus zo slecht is dit resultaat dan ook weer niet. 

Teamwork

Tsunoda ziet in dat zijn teamgenoot Q3 ook aan zich voorbij heeft laten gaan: "Ik vind het erg voor Pierre, maar tegelijkertijd had ik er zelf ook veel moeite mee om de auto onder controle te krijgen." Maar met de posities net buiten de top tien zijn punten voor het team morgen zeker nog niet uitgesloten. In een korte vooruitblik op de race van morgen zegt Tsunoda het volgende: "Ik hoop dat we punten kunnen scoren. Ik ga mijn best doen." Voor Gasly lijkt dit ook zeker nog niet het einde van het weekend. "We scoren punten op zondag, dus daar moeten we nu op focussen." 

Lees ook: Hero or Zero: VT3 & kwalificatie Grand Prix van Australië

Lees ook: Charles Leclerc: Erg blij met pole

Lees ook: Sergio Pérez: We hadden een verkeerde strategie

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden