Alpine nog niet tevreden na kwalificatie

Pierre Gasly in auto Bahrein 2023

Beide coureurs van Alpine zijn nog niet geheel tevreden na de kwalificatie in Bahrein. Pierre Gasly bleef steken op de twintigste plek, door onbalans in de auto wist hij het niet voor elkaar te krijgen. Ondanks dat Esteban Ocon vanaf P9 start weet ook hij nog verbeterpunten te noemen. 

De coureurs van Alpine zijn nog niet tevreden over het weekend tot zover. Pierre Gasly kwam tijdens de kwalificatie niet verder dan de twintigste plek door onbalans in de auto. Esteban Ocon kon terugkijken op een positievere kwalificatie. Hij wist naar P9 te rijden, maar merkt dat er nog veel verbeterd kan worden aan de Alpine. Ze kunnen nog geen aansluiting vinden naar de rest. Vooral voor Gasly wordt het een zwaar weekend. 

"Beste wat we konden"

Voor Esteban Ocon was dit het hoogst haalbare resultaat. Ondanks dat ze vanuit de testdagen stappen hebben gemaakt, zijn ze nog niet waar ze willen zijn. "Om eerlijk te zijn was P9 het beste wat we konden. De auto voelde vergeleken met de testdagen beter aan, maar we moeten naar veel kijken", vertelt de Fransman tegenover F1.com. Volgens Ocon is de aansluiting met de coureurs voor hem lastig te vinden, maar biedt de race pace kansen. "We zijn nog niet dicht bij genoeg bij de coureurs voor ons, dus we moeten aan de slag. Maar de race pace ziet er positief uit en biedt kansen."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door BWT Alpine F1 Team (@alpinef1team)

"Ik gleed alle kanten op"

Pierre Gasly had meer moeite tijdens het kwalificeren. Volgens hem ging het tot aan de derde vrije training goed, maar veranderde er tijdens de kwalificatie iets met de balans in de auto. "Toen we de kwalificatie ingingen veranderde alles enorm. Ik heb er nog niet de antwoorden voor. Maar de balans van de auto was anders dan tijdens de vrije trainingen. Ik gleed alle kanten op", aldus Gasly. Die wel kan beamen dat de race pace er goed uit ziet. Ook kan het alleen nog maar omhoog gaan vanuit zijn startpositie. "We hebben laten zien dat we een goede pace tijdens de long runs hebben. Vanaf de positie waar we starten kunnen we alleen nog maar omhooggaan. Ik ben er dan ook van overtuigd dat we gaan vechten voor de punten."

Lees ook: Fernando Alonso: Nooit gedacht dat het zo goed zou zijn

Lees ook: Hero or Zero: Grand Prix van Bahrein: VT 3 & Kwalificatie

Lees ook: Lance Stroll: Een week geleden lag ik nog in het ziekenhuis

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden