Bottas en Zhou teleurgesteld na kwalificatie GP van Saoedi-Arabië

stake kick sauber f1 team 2024 bahrein

Valtteri Bottas en Zhou Guanyu wisten beiden niet uit het eerste deel van de kwalificatie voor de Grand Prix van Saoedi-Arabië te komen. Bottas kwalificeerde zich als zestiende, na een crash in de derde vrije training kwam Zhou niet toe aan een snelle ronde.

Zhou Guanyu wist zich net niet te kwalificeren voor de Grand Prix van Saoedi-Arabië. De Chinees crashte in de derde vrije training. Zijn monteurs hebben hard gewerkt om de auto in Q1 naar buiten te kunnen sturen. Dat lukte maar Zhou had niet genoeg tijd om een snelle ronde te rijden. Hij start de Grand Prix van Saoedi-Arabië als laatste. “Ik voel mij wel goed. Ik verloor de achterkant in een snelle bocht. Er was veel wind tijdens die ronde.” Dat liet Zhou weten aan Formula 1. “Helaas hebben we het net niet gehaald. Ik denk dat we als team een stap hebben gezet. Jammer genoeg moeten we achteraan starten.”

Valtteri Bottas had last van verkeer

Valtteri Bottas kon wel deelnemen aan de kwalificatie. Al was het voor hem na het eerste deel ook klaar. De Fin kwalificeerde zich als zestiende. “Tot de laatste ronde was de sessie prima. Die ronde moest het gebeuren maar had ik last van verkeer. Er waren twee auto’s die mij enorm in de weg zaten.” Hierdoor kon Bottas geen goede snelle ronde rijden aan het einde van de sessie, wanneer de baan het snelst is. “Het was echt frustrerend. De snelheid in de race ziet er beter uit dan in de kwalificatie. Ik hoop dat het dit weekend weer het geval is, al is de startpositie niet goed.”

Lees ook: Mercedes optimistisch na kwalificatie in Saoedi-Arabië

Lees ook: Haas-coureurs tevreden na kwalificatie in Jeddah: ''Had erger kunnen zijn''

Lees ook: Tsunoda tevreden met P9: "Ik denk dat punten mogelijk zijn"

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden