Carlos Sainz: Auto wilde niet starten

alonso sprint imola

Carlos Sainz heeft met een negende plek een teleurstellende kwalificatie gereden. Het hele weekend leek hij zijn teamgenoot goed bij te kunnen houden, maar in Q3 kwam die prestatie er niet uit. En dat terwijl Charles Leclerc er met de pole position vandoor gaat. 

Na een rampzalige kwalificatie vertelt Sainz aan F1.com wat er precies mis is gegaan: "We hadden de pace tijdens de kwalificatie, maar op een of andere manier ging alles in Q3 fout. In de eerste ronde van Q3 hadden we de rode vlag. In de tweede ronde van Q3 wilde ik naar buiten gaan met Charles, maar mijn auto wilde niet starten. We gingen daarom met drie minuten vertraging naar buiten. Daardoor kon ik mijn banden niet voorbereiden en heb ik een hele ronde glijdend over de baan gereden. Het was een vreselijke ronde." 

Schade beperken

De Spanjaard gaat er alles aan doen om tijdens de race een zo hoog mogelijke positie te bemachtigen, maar hij geeft aan dat het lastig zal worden om in te halen, al helemaal nu de vierde DRS-zone van het circuit is weggehaald. Het team, dat momenteel in het constructeurskampioenschap aan de leiding ligt, zal er alles aan doen om de schade te beperken en morgen alsnog zo hoog mogelijk te eindigen. 

Lees ook: Hero or Zero: VT3 & kwalificatie Grand Prix van Australië

Lees ook: Charles Leclerc: Erg blij met pole

Lees ook: Sergio Pérez: We hadden een verkeerde strategie

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden