Charles Leclerc: Inhalen is moeilijker dan verwacht

Charles Leclerc Ferrari

Charles Leclerc kwam nog wel in actie tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Canada al wist de Monegask al dat hij achteraan moet starten. Toch viel er volgens de Ferrari-coureur nog wat te winnen op de zaterdag in Montreal.

Charles Leclerc viel tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan uit met motorproblemen. De motor was afgeschreven en er moest een nieuwe komen voor de Monegask die derde staat in het kampioenschap. Aan het begin van het raceweekend in Canada werd duidelijk dat Leclerc door nieuwe onderdelen een gridstraf van tien plekken krijgt. Op zaterdag kwamen hier nog meer onderdelen bij. Charles Leclerc wist voorafgaand aan de kwalificatie al dat hij achteraan moest starten. Toch kwam hij in Q1 nog even in actie en dat had meerdere redenen.

Voor Tsunoda

“Yuki heeft ook een penalty dus daar wilden we nog graag voorstaan. Ik weet niet hoeveel dat gaat helpen maar het scheelt toch alweer één positie.” Dat liet de Ferrari-coureur weten aan Formula 1. “Ook was het wel fijn dat ik een aantal snelle rondes op de regenband kon doen. Ik kon uiteraard niet te veel pushen aangezien ik de auto heel moest houden maar de auto voelde goed.” Leclerc weet nog niet hoe makkelijk hij naar voren kan komen in de race. “Het inhalen is toch wat moeilijker dan ik had verwacht. We gaan uiteraard ons best doen om zo ver mogelijk naar voren te komen.”

Lees ook: Max Verstappen dominant op pole in Canada, Alonso P2

Lees ook: Fernando Alonso snelste in derde training GP van Canada

Lees ook: VT2 GP Canada: Verstappen klokt beste tijd voor Leclerc, ook Vettel en Alonso vlot

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden