Geen succes voor Alpine tijdens sprintrace

3639737

Fernando Alonso kende een teleurstellende sprintrace. Hij startte vanaf de vijfde positie, maar wist dit tijdens de sprint niet te behouden. Met een negende plek valt hij net buiten de punten die tijdens deze race worden uitgedeeld. Teamgenoot Esteban Ocon kwam als zestiende over de finish.

De Spanjaard is niet te spreken over zijn resultaat in de sprintrace. Het hele weekend lijkt het al niet lekker te gaan met het team van Alpine. Teamgenoot Ocon kwalificeerde zich tijdens de kwalificatie van vrijdag op de negentiende plek. Dit had te maken met een probleem in de versnellingsbak. Tijdens de sprintrace heeft hij dit weten te verbeteren naar een zestiende plek als startpositie voor de race van morgen. "We hebben een aantal plekken gewonnen bij de start. Maar we hadden meer gewild. Ik had meer druk willen zetten op Lance. Punten zal voor morgen een moeilijk doel zijn, maar we gaan hard pushen", zo vertelt Ocon tegen F1.com.

Rode band valt tegen

Volgens Alonso is het niet de optimale keuze geweest om de rode band onder de auto te stoppen voor een race van 21 ronden. Alonso zegt hetvolgende over de sprintrace: "We waren niet snel genoeg vandaag. We hadden de pace niet dus we hebben als negende moeten finishen. Niet geweldig. De start was ten eerste erg slecht. Daarna hadden we veel last van bandendegradatie. De rode band was iets te optimistisch voor onze auto. We hebben wat geleerd van vandaag en hopelijk kunnen we morgen in de hoofdrace herstellen." 

Verlenging van kwalificatie

Alonso noemt de sprintrace van vandaag 'Q4' van de kwalificatie. Tijdens de kwalificatie wist hij een goede tijd neer te zetten in de natte weersomstandigheden. Met de onzekere weersvoorspelling voor morgen kan er dus nog van alles gebeuren. "De harde band zal het beter doen onder onze auto. Er is regen voorspeld, en ik weet niet wanneer. Dat kan de race drastisch veranderen. We moeten scherp zijn op elke beslissing die we nemen. Ik ben teleurgesteld in vandaag, vandaag was Q4." 

Lees ook: Hero or Zero: VT2 en sprint Grand Prix van Emilia-Romagna

Lees ook: Sergio Pérez: 1-2 zou ideaal zijn

Lees ook: Charles Leclerc: Morgen moeten we er staan

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden