Guanyu Zhou: Er had veel meer ingezeten

Guanyu Zhou 2022

Guanyu Zhou is niet tevreden met een vijftiende startplaats voor de Grand Prix van Singapore. De Chinees denkt dat er nog veel meer in had gezeten maar door een verkeerde bandenkeuze is dat niet gelukt.

Guanyu Zhou zal met veel vertrouwen afgereisd zijn naar de straten van Singapore. Ook al is het de eerste keer op het circuit voor de Chinees weet hij al wel dat hij er volgend jaar weer mag racen. Voor het weekend in Singapore werd namelijk naar buiten gebracht dat Zhou ook volgend jaar voor Alfa Romeo rijdt. Tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Singapore ging het goed. In Q2 dachten ze dat het droog genoeg was voor de slicks maar dat bleek niet het geval. Daarom kwam Zhou niet verder dan een vijftiende plaats.

Verkeerde keuze

“Als ik erop terugkijk was het zeker niet de juiste keuze om te wisselen naar de zachte band. De baan zag er al wel heel droog uit. We hadden vandaag echt wel mogelijkheden.” Dat liet Zhou na afloop van de kwalificatie weten tegenover Formula 1. “In mijn eerste ronde in Q2 hadden we last van gele vlaggen. De tweede ronde was mijn snelste dus er had gewoon nog veel meer ingezeten.” Zhou heeft nog steeds veel vertrouwen voor de race. “De auto gaat hier misschien wel iets beter in vergelijking met andere circuits.”

Lees ook: Charles Leclerc pakt pole position in thriller, Verstappen op P8

Lees ook: Paddock in rep en roer door overschrijdingen budgetcap

Lees ook: Geen optimale vrijdag voor Max Verstappen

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden