Guanyu Zhou: We moeten meer zelfvertrouwen hebben

Zhou Bottas Alfa Romeo

De coureurs van Alfa Romeo starten de Grand Prix van Spanje als zevende en als vijftiende. Bottas is zeer tevreden als best of the rest. Zhou is van mening dat er zeker meer in had gezeten als het team wat meer zelfvertrouwen had gehad.

Alfa Romeo doet het erg goed dit jaar en zo ook tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Spanje. Guanyu Zhou eindigde slechts op de vijftiende plaats maar daar had hij een goede reden voor. “In Q2 hadden we geen nieuw setje banden meer over. Omdat het middenveld zo dicht bij elkaar zit hebben we een setje extra gebruikt in Q1 om er zeker van te zijn dat we doorgingen.” Zhou is van mening dat het team in de toekomst het zelfvertrouwen moet hebben om een setje zachte banden aan de kant te houden voor het tweede deel van de kwalificatie. “Bijna iedereen stond op nieuwe banden dus ik zag de vijftiende plek al wel aankomen.” 

Alfa Romeo GP Spanje
Foto: Xavi Bonilla / DPPI

Niet het ideale circuit

Op papier deed Valtteri Bottas het een stuk beter. Zeker niet voor de eerste keer dit seizoen eindigt de Fin in de buurt van de topteams. Valtteri Bottas mag de Grand Prix van Spanje als zevende aanvangen. “Het voelde als een hele goede ronde, ik denk niet dat er nog heel veel inzat. Het gat naar Mercedes was niet groot terwijl ze toch echt stappen hebben gemaakt.” Dat liet de Fin weten tegenover Formula 1. “Theoretisch gezien zou dit circuit niet echt bij onze auto moeten passen en toch staan we er goed bij. Onze snelheid in de race is altijd goed, hopelijk kunnen we strijden met auto’s die nu nog voor ons staan.”

Lees ook: Leclerc pakt pole position voor Grand Prix van Spanje

Lees ook: Max Verstappen: Jammer, maar goed om op eerste startrij te staan

Lees ook: Charles Leclerc: We gaan voor een één-twee

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden