Guanyu Zhou zeer tevreden na weer een startplaats in top tien

Guanyu Zhou Alfa Romeo

Guanyu Zhou heeft voor de tweede achtereenvolgende keer het derde deel van de kwalificatie behaald. De Chinees start de Grand Prix van Groot-Brittannië als negende. Ook wist hij wederom zijn teamgenoot te verslaan.

Ervaring is in de Formule 1 erg belangrijk, zeker wanneer je met omstandigheden te maken krijgt die je niet vaak meemaakt. Dit was ook het geval tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Groot-Brittannië. De baan was nat en leek gedurende het eerste deel van de kwalificatie steeds sneller te worden. Tijdens Q2 begon het juist weer iets te regenen, kortom erg veel veranderingen in korte tijd. Onervaren Guanyu Zhou die dit seizoen zijn debuut maakt in de Formule 1 kon goed omgaan met de wisselende omstandigheden. Net als tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Canada behaalde Zhou het derde en laatste deel.

Ritme

Zelf is de Alfa Romeo-coureur erg tevreden na afloop van de kwalificatie. "Het was zeker geen makkelijke dag maar na een aantal rondes wist ik in een goed ritme te komen. De snelheid zat er goed in en van Q1 tot en met Q3 hebben we goede rondes kunnen rijden." Dat liet Zhou weten aan F1.com. "Je had vandaag eigenlijk maar één lijn die je kon rijden. Ik denk dat ik het erg goed gedaan heb onder deze omstandigheden."

Lees ook: Carlos Sainz verrassend naar pole voor Verstappen

Lees ook: Carlos Sainz: pole position kwam als een verrassing

Lees ook: Max Verstappen: Q3 was een loterij

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden