alonso sprint imola

Lewis Hamilton is niet ontevreden over de kwalificatie die hij zaterdag heeft gereden. Vorige race viel hij uit in Q1, en moest hij de race vanaf de zestiende plek starten. Deze week ziet het er voor hem met een vijfde plek beter uit. Teamgenoot George Russell start vlak achter de Brit. 

"Ik denk dat we redelijk hebben gepresteerd, omdat we gister een groot tekort hadden", zo start hij het interview met F1.com. Toch denkt hij dat hij nog meer uit zijn snelle ronde had kunnen halen. "Ik heb het gevoel dat ik meer uit die laatste ronde had kunnen halen." De grip die ik had was onverwacht en ik heb dat niet gemaximaliseerd. Maar alsnog ben ik blij met het resultaat."

Concurrentie heeft het laten liggen

Hamilton is blij verrast door het resultaat van Ferrari-coureur Carlos Sainz, die tijdens de kwalificatie op een teleurstellende negende plek geëindigd is. Dit ziet Hamilton als kans om morgen vooraan in het veld te kunnen vechten. Hij duidt zelfs op een mogelijk podium voor hem en zijn teamgenoot, die één positie achter Hamilton zal starten. 

Lees ook: Lando Norris: P4 voelt als pole position

Lees ook: Hero or Zero: VT3 & kwalificatie Grand Prix van Australië

Lees ook: Charles Leclerc: Erg blij met pole

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden