Pierre Gasly: Dit was de beste kwalificatie van het jaar

Gasly Bahrein 2022

De kwalificatie kon voor het team van AlphaTauri niet beter gaan, met Pierre Gasly op P6 en Yuki Tsunoda op P8. Pierre Gasly noemt het zelfs de beste kwalificatie van het jaar en is net als Tsunoda erg te spreken over het team. Dit laat hij weten aan F1.com.

Goed kwalificeren op een stratencircuit is erg belangrijk. De inhaalmogelijkheden zijn er over het algemeen beperkt en dus wil je op de hoogst haalbare positie starten. Bij AlphaTauri is het plan dan ook gelukt en wisten zich te verzekeren van P6 en P8.

"Beste kwalificatie van het jaar"

Pierre Gasly is op zijn zachtst gezegd erg tevreden met zijn behaalde startpositie. Hij vindt het zelfs de beste kwalificatie van het jaar en is dan ook erg trots. "Dit was de beste kwalificatie van het jaar die niet op een beter moment kon komen. Dat we de twee mercedessen weten te splitten is een goede prestatie", aldus Gasly. Het team heeft het al een aantal weekenden zwaar, maar lijkt met deze kwalificatie weer op het rechte pad te zijn. "Ik ben blij voor het team, er gebeurde erg veel bij ons in de laatste twee weekenden. We houden ons dit weekend voor om niet te veel fouten te maken en houden we het simpel. Dat hebben we gedaan en dat heeft gewerkt, daar ben ik erg blij mee."

Podiumkansen

Vorig jaar wist Gasly, door uitvalbeurten en fouten van andere coureurs, een podiumplek te behalen. Die kans zit er door zijn goede startpositie misschien weer in. "Als de coureurs voor me een handje helpen behaal ik hier misschien weer een podium", grapt de Fransman. "Alles is mogelijk, het is erg makkelijk om fouten te maken hier. We moeten scherp blijven tot het einde. Wie weet wat er gebeurt.  We starten op een goede plek en hopelijk kunnen we profiteren van wat er vooraan gebeurt."

Lees ook: Yuki Tsunoda: Het team deed het fantastisch

Lees ook: Sebastian Vettel: Denk niet dat er veel meer in zat

Lees ook: Coureurs Alfa Romeo gaan voor punten na uitschakeling Q2

 

 

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden