Pierre Gasly: ergste circuit om achteraan te starten

Pierre Gasly gp Monaco

De prestaties van Pierre Gasly zagen er veelbelovend uit tijdens de vrije trainingen. Met een vijfde, zesde en zevende plek had men hoge verwachtingen voor de rest van het weekend. Tijdens de kwalificatie zat het echter niet mee. Wegens ongelukkige timing is hij in Q1 al uitgeschakeld.

Gasly lijkt zelf nog een beetje sprakeloos van de gebeurtenissen tijdens de kwalificatie. Het is voor hem en het team een enorme tegenvaller om zo vroeg in de sessie uit te vallen, wanneer de pace er veelbelovend uitzag. "Ik weet niet goed wat ik moet zeggen. Ik ben teleurgesteld in de hele kwalificatie. We waren het hele weekend erg snel. VT3 eindigde we op P5. Ik voelde me comfortabel in de auto. Ik keek echt uit naar de kwalificatie", zo vertelt hij tegen F1.com.

Kleine foutjes hard bestraft

De strategie lijkt achteraf vooral de boosdoener. In combinatie met de gevallen rode vlag, heeft deze strategie niet optimaal uitgepakt. Vooral de korte tijd die over was na de rode vlag zorgde voor een mislukte laatste run: "We hebben besloten om maar twee ronden te doen, waar anderen er drie of vier deden. Toen lag ik op P4 of P5. Daarna kwam de rode vlag. We zijn in de laatste run te laat naar buiten gegaan." 

Inhaalrace niet mogelijk

Stiekem hoopt de Fransman dat de regen waarover gespeculeerd wordt toch nog uit de lucht komt vallen. Al heeft hij er zelf een hard hoofd in dat dat nog gaat gebeuren: "De regen zal niet veel zijn. We starten P17 en vanaf daar hoop ik op het beste. We kennen Monaco. We weten hoe het is; het is waarschijnlijk het ergste circuit om achteraan te starten. Maar het is wat het is." 

Lees ook: Mercedes staat een lastige zondag te wachten

Lees ook: Sebastian Vettel erg tevreden met kwalificatie resultaat

Lees ook: Haas: rode vlag zorgde voor het missen van Q3

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden