Ricciardo: Verrassend dat we niet in Q3 stonden

Ricciardo - Saturday

Daniel Ricciardo is verrast dat hij niet deel mocht nemen aan het derde deel van de kwalificatie. De snelheid leek er goed in te zitten maar hij mistte een plaats in Q3 op drie duizendsten en eindigde daardoor als elfde.

Daniel Ricciardo zijn seizoen verloopt nog niet zoals gewenst. Waar Lando Norris vaak voorin het veld te vinden is rijdt de Australiër in of zelfs achterin het middenveld. Tijdens het weekend in Japan leek de Australiër er weer beter bij te zitten. Tijdens het eerste deel van de kwalificatie was hij nog sneller dan zijn teamgenoot. Toch lukte het Ricciardo niet om in Q3 te komen, terwijl Norris dit wel lukte. De McLaren-coureur met startnummer drie moet genoegen nemen met een elfde plaats.

P6 was mogelijk

“Ik weet eigenlijk niet precies wat er is gebeurd. In de laatste ronde blokkeerde ik in de laatste bocht maar die ronde was toch al niet sneller dan die ervoor. Ik had nog een tiende moeten winnen in de laatste chicane om bij de eerste tien te zitten.” Dat liet de Australiër weten tegenover Formula 1. “Het is een beetje vreemd want de eerste ronde in Q1 was erg goed, ik voelde me comfortabel in de auto. Normaal wordt de baan telkens sneller maar op één of andere manier lukte dat vandaag niet.” Ricciardo denkt dat er wel een zesde plaats in had gezeten. “Ik denk dat het best realistisch was. Verder heb ik wel gewoon een leuke dag gehad op dit circuit. Ik ben deels ook wel positief omdat het aan het begin gewoon goed ging.”

Lees ook: Verstappen pakt pole, maar moet nog naar stewards

Lees ook: BREAKING: Nyck de Vries naar AlphaTauri in 2023

Lees ook: BREAKING: Pierre Gasly maakt overstap naar Alpine

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden