Sergio Pérez: Max heeft mij goed geholpen

Sergio Perez abu Dhabi

Sergio Pérez kwalificeerde zich als tweede voor de Grand Prix van Abu Dhabi. Met een volledige eerste startrij voor Red Bull heeft de Mexicaan een goede uitgangspositie om de tweede plaats in het kampioenschap te pakken.

Voor Sergio Pérez staat het weekend in Abu Dhabi volledig in het teken van het overnemen van de tweede plaats in het wereldkampioenschap. Na een veelbesproken Grand Prix van Brazilië staan Sergio Pérez en Charles Leclerc op een gelijk aantal punten. De coureur die de meeste punten pakt tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi zal tweede worden in het kampioenschap.

Tijdens de vrije trainingen leek de Mexicaan een goede snelheid te pakken te hebben. Ook in de kwalificatie ging het erg goed. In Q2 was Pérez de snelste. In het derde en beslissende deel wist Pérez een plaats op de eerste startrij veilig te stellen. Charles Leclerc staat achter hem op de derde plaats.

Teamwork

“Het is een goede startpositie, de eerste ronde in Q3 was gewoon niet goed. We stonden er dus eerst iets achter maar het is erg goed dat we uiteindelijk met twee auto’s op de eerste rij staan.” Dat liet de Red Bull-coureur na afloop van de kwalificatie weten tegenover Formula 1. “Max heeft mij goed geholpen, we hebben als team goed samengewerkt in de laatste ronde. Ik hoop dat we morgen een sterke race hebben.” Vooruitkijkend op de race denkt Pérez dat het nog wel eens interessant kan gaan worden.

Lees ook: Max Verstappen eerste in tweede sessie in Abu Dhabi

Lees ook: Hero or Zero: VT1 & VT2 Grand Prix van Abu Dhabi

Lees ook: Lewis Hamilton: Ik hou nog steeds van de sport

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden