Max Verstappen: Afstelling goed voor morgen

Max Verstappen Monza Italië

Max Verstappen is tevreden met zijn tweede tijd in de kwalificatie voor de Grand Prix van Italië. De Nederlander weet dat hij nog naar achteren wordt gezet door een nieuwe motor.

Max Verstappen zal dit jaar met een ander gevoel zijn afgereisd naar Monza in vergelijking met andere jaren. De Red Bull is dit jaar snel op het rechte stuk en dat is op Monza erg belangrijk. Toch was al vroeg in het weekend duidelijk dat Verstappen niet op de eerste startrij zou starten. Een nieuwe motor geeft hem een gridstraf van vijf plaatsen. Desondanks is de Nederlander tevreden met zijn kwalificatie.

Uit de problemen blijven

“Het zat dicht bij elkaar, wij hebben gekozen voor wat meer neerwaartse druk.” Dat liet de Nederlander na afloop van de kwalificatie weten aan Formula 1. “Over één ronde is deze afstelling misschien niet de beste maar voor morgen zal het een voordeel zijn. Dat is belangrijk aangezien we iets verder naar achteren starten.” De Red Bull-coureur heeft een duidelijk plan voor morgen. “Eerst uit de problemen blijven en dan naar voren.”

Lees ook: Charles Leclerc pakt pole position voor thuispubliek, Verstappen P2

Lees ook: Ongelukkig weekend voor Yuki Tsunoda

Lees ook: Vettel benadrukt: Stoppen was eigen keuze

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden