Charles Leclerc: Erg blij met mijn ronde

Charles Leclerc Japan 2022

Charles Leclerc kijkt met een dubbel gevoel terug op de kwalificatie voor de Grand Prix van Saoedi-Arabië. De Monegask reed de tweede tijd maar krijgt nog tien plaatsen gridstraf. Hij zal morgen dus naar voren moeten komen om punten te pakken.

Tijdens de Grand Prix van Bahrein, de eerste race van het seizoen, wist Charles Leclerc de finish niet te halen. De Ferrari-coureur moest verschillende onderdelen wisselen waardoor hij een gridstraf kreeg voor de Grand Prix van Saoedi-Arabië. De kwalificatie blijft dan natuurlijk belangrijk maar de Monegask wist al dat hij niet bij de eerste tien zou starten. Tijdens de kwalificatie kwam hij een ruime tiende tekort voor pole position, hij reed uiteindelijk de tweede tijd.

Red Bull te snel

“Van de ene kant ben ik erg blij met de kwalificatie maar van de andere kant ook niet. We hebben de snelheid niet gehad tot nu toe maar ik ben blij met mijn ronde. Red Bull is gewoon het snelste op dit moment.” Dat liet de Ferrari-coureur weten aan Formula 1. “Morgen zal het een lastige dag gaan worden door de gridstraf. Hopelijk kunnen we zo snel mogelijk naar voren rijden.”

Lees ook: Sergio Pérez pakt pole, Verstappen slechts vijftiende

Lees ook: Red Bull dominant in VT3 GP van Saoedi-Arabië, Verstappen ruim snelste

Lees ook: Wolff: Als Hamilton wil gaan hou ik hem niet tegen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden