Daniel Ricciardo: Tijdstraf van 10 seconden meer dan genoeg

Daniel Ricciardo GP Mexico 2022

Daniel Ricciardo startte de Grand Prix van Mexico als elfde. De Australiër had voornamelijk een goede stint op de soft-banden en uiteindelijk beloonde hij het team met een zevende plek. 

Ricciardo reed een van zijn sterkere races van 2022 op het circuit Autódromo Hermanos Rodríguez in Mexico. De auto voelde goed aan en hij had een goede racepace. In de 51e ronde reed de Australiër achter Yuki Tsunoda en op het moment dat ze in bocht zes arriveerde, raakten de twee coureurs elkaar. De Japanner kwam de pits in met schade en vervolgens viel de AlphaTauri-coureur zelfs uit. Ricciardo werd bestraft met een tijdstraf van 10 seconden. Doordat de voorsprong op Esteban Ocon groot genoeg was, wist de Australiër de zevende plek te behalen. 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door McLaren (@mclaren)

 

"Ik wilde Tsunoda niet inhalen in die bocht"

Volgens Ricciardo was het over het algemeen een goede race, maar wel met gemengde gevoelens. "Ik heb de herhaling bekeken en het is niet zo dat ik blokkeerde en daardoor tegen Tsunoda aanreed. Voor mijn gevoel bleef ik wel gewoon op de racelijn", veronderstelde de Australiër tegenover F1.com. "De waarheid is dat ik hem eigenlijk niet eens wilde inhalen in die bocht. Ik deed een poging om na die bocht een betere exit te hebben met versere banden. Hoe dan ook ben ik zeker verantwoordelijk voor een deel, maar ik denk wel dat de tijdstraf van 10 seconden meer dan genoeg is om dat recht te zetten", voegde hij daaraan toe. Toen eenmaal bekend werd dat Ricciardo een tijdstraf kreeg deed hij er alles aan om een grote voorsprong te krijgen. Uiteindelijk slaagde Ricciardo erin om een voorsprong van meer dan 10 seconden te krijgen op de coureur achter hem. "Tenslotte hebben we het gered tot het einde, dus ik ben tevreden", aldus de Australiër. 

 

Lees ook: Pierre Gasly nadert schorsing

Lees ook: Onzichtbare race voor Ferrari-coureurs

Lees ook: Verstappen trots na recordoverwinning in Mexico

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden