McLaren coureurs teleurgesteld na kwalificatie GP van Australië

Norris McLaren 2023

Lando Norris en Oscar Piastri wisten beide niet in het derde deel van de kwalificatie voor de Grand Prix van Australië te komen. De mannen moeten de race starten vanaf de plaatsen dertien en zestien.

Het Formule 1 seizoen van 2023 is voor McLaren begonnen met een valse start. Ook tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Australië kon het team geen indruk maken. Oscar Piastri, die dit weekend in eigen land rijdt, wist niet uit het eerste deel van de kwalificatie te komen. “Natuurlijk is het erg jammer dat we niet uit Q1 konden komen. Het voelde wel als een goede ronde maar het was niet geweldig.” Dat liet de Australiër weten aan Formula 1. “Het zit in het middelveld heel dicht bij elkaar. We waren vandaag gewoon net niet snel genoeg.”

Norris kon niet pushen

Lando Norris kwam wel door Q1 heen maar kwam niet verder dan een dertiende tijd. “Ik moet zeggen dat ik eigenlijk te hard aan het pushen was. Ik denk dat we het wel beter hadden kunnen doen. Ik reed gewoon niet goed genoeg.” De Brit laat weten dat hij teleurgesteld is in zichzelf. “De fouten die ik maakte waren iedere keer op een andere plaats op het circuit. Het voelt alsof ik op 95% moet rijden en niet op 100% kan rijden.”

Lees ook: Dennis Hauger wint Formule 2 sprintrace in Melbourne

Lees ook: O'Sullivan erft winst Formule 3 na diskwalificatie Colapinto

Lees ook: Sergio Pérez baalt van mislukte kwalificatie

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden