Teleurgestelde Charles Leclerc: Red Bull was op een andere planeet

Charles Leclerc F1 België 2022

Charles Leclerc ervaarde een ongelukkige race in België met veel gevechten vanuit de vijftiende positie en een tijdstraf van vijf seconden, wat hem uiteindelijk een zesde positie opleverde.

Leclerc leek na de start goed op weg te zijn naar een positie vooraan in het veld. Toch moest de Monegask vroegtijdig een pitstop maken omdat er een tear-off vast kwam te zitten in de rem. Door de vroege pitstop kwam hij terecht bij de coureurs die achteraan reden en dus moest hij opnieuw beginnen aan een inhaalrace naar voren. Verder dan de vijfde positie kwam hij niet. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Charles Leclerc (@charles_leclerc)


'Tijdstraf van vijf seconden'

In de slotfase maakte Leclerc nog een pitstop om zijn medium banden in te wisselen voor soft banden. Door een iets langzamere pitstop kwam hij achter Fernando Alonso terecht. In de laatste ronde wist hij zijn plek weer te veroveren, maar het was niet voldoende om de snelste ronde van Max Verstappen te verbeteren. Uiteindelijk pakte de poging heel ongelukkig uit omdat de Monegask te snel door de pitstaat reed, wat hem een penalty opleverde. De straf van vijf seconden zorgde ervoor dat hij zijn vijfde plek alsnog moest afstaan aan Alonso. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari)


'1 kilometer te hard'

Na verder onderzoek is gebleken dat Leclerc één kilometer te hard reed in de pitstraat. De teambaas van Ferrari, Mattia Binotto, heeft inmiddels uitgelegd dat een bepaalde sensor die ze gebruiken om de snelheid bij te houden niet goed werkte door oververhitting. Ook zou de Monegask mogelijk problemen hebben gehad met de koeling omdat er een tear-off van de helm van Verstappen in zijn rem terecht was gekomen.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari)


"Red Bull was op een andere planeet"

Leclerc was overduidelijk niet tevreden met het resultaat. Naast de gebeurtenissen, is het voornamelijk de racepace die niet goed was. "Het is vreemd want in de auto voelde het redelijk goed aan, maar in vergelijking met de Red Bull is het een heel groot verschil. Zij waren op een andere planeet", veronderstelde Leclerc in een interview met F1.com. "We moeten begrijpen waarom Red Bull zoveel sneller was en hopelijk zitten we er in Zandvoort weer dicht bij." 

 

Lees ook: McLaren: Zelfs met DRS konden we niet inhalen

Lees ook: Alexander Albon blij met P10: Vechten voor het leven

Lees ook: DNF voor Bottas en DRS-trein voor Zhou in Spa

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden