Toto Wolff wil aanpassingen circuit in Monaco

Toto Wolff - GP van Engeland - 2021

Toto Wolff vindt dat er gekeken moet worden naar de layout van het circuit van Monaco. Dat zegt hij na de Grand Prix van Monaco. 

Mercedes' Russell en Hamilton kwamen tijdens de Grand Prix van Monaco niet verder dan een vijfde en achtste plaats. Russell reed een grotendeels eenzame race op P5. Hoe anders was de wedstrijd van zijn teamgenoot, Lewis Hamilton, die lang vast zat achter Fernando Alonso. Mede hierdoor meent Mercedes-teambaas Toto Wolff dat er gekeken moet worden naar de historisch layout in het prinsendom. 

Vijf seconden

''Het was zoals altijd een chaotische race in Monaco. Dit is nogmaals een les om te kijken naar de circuit layout zodat men niet vijf seconden slomer kan rijden. Dit is een fantastische locatie en het zou geweldig zijn als de races op hetzelfde niveau zouden zijn.'' 

NFL-wedstrijd

Wolff is het wel met de wedstrijdleiding eens over het uitstellen van de start van de race. ''Door de lengte van de race en de onderbrekingen voelde het meer als een NFL-wedstrijd dan een grand prix, maar ik weet niet of we wat anders hadden kunnen doen. We moeten een compliment geven aan de stewards voor het beheren van een moeilijke situatie. De regen in het begin was hevig en daarna was er een probleem met de televisieverbinding.''

Maar over het algemeen is Wolff tevreden met de prestaties van zijn team. ''Toen we eindelijk konden rijden, hadden we een sterke middag voor George (Russell red.) en een frustrerende middag voor Lewis (Hamilton red). Het is nog een indicatie dat we het derde team zijn. We hebben hier wat belangrijke lessen opgedaan over de auto. En dat zal ervoor zorgen dat we uiteindelijk weer vooraan kunnen meevechten." 

Lees ook: Olav Mol na pitstopfiasco Ferrari: Mega fout

Lees ook: Fernando Alonso: Blij met P7 in wisselende condities

Lees ook: Dubbele puntenfinish voor Mercedes

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden