Verstappen en Red Bull klimmen in ranglijst met meeste overwinningen

Max Verstappen - GP van Canada 2022 - gezicht

Dankzij de overwinning van Verstappen klimmen de Nederlander en zijn team in de lijst van het aantal overwinning aller tijden. Verstappen staat nu negende, Red Bull Racing vijfde. 

Het lijkt soms nog maar zo kortgeleden dat Verstappen zijn eerste zege boekte in Barcelona. Afgelopen weekend werkte de Nederlander zijn 150e race af. Deze race markeerde tevens zijn 26e overwinning. Daarmee staat hij nu boven Jim Clark en Niki Lauda die ieder 25e keer als eerste over de streep kwamen. De volgende legendarische naam boven Verstappen is Jackie Stewart. Hij behaalde in acht jaren Formule 1 drie wereldtitels en 27 raceoverwinningen in precies honderd races. 

Relatief

Desgevraagd antwoordde Verstappen vorige week tijdens de persconferentie na de Grand Prix van Azerbeidzjan dat dit soort statistieken hem niet zoveel doen. ''We hebben meer races per jaar dus als je een sterke auto hebt dan is het niet echt vergelijkbaar, maar het is leuk voor de recordboeken.'' Relatief gezien doet Verstappen het inderdaad nog niet zo goed als bijvoorbeeld Stewart. Die won 27 procent van races, Verstappen staat voorlopig op 17 procent.

Red Bull Racing

Nog meer reden om een feestje bij het team van Verstappen, Red Bull Racing. De zege in Montreal van afgelopen weekend betekende de 82e overwinning van het team. Daarmee is het Lotus voorbijgegaan. Het merk van Colin Chapman maakte met name furore in de jaren '60 en '70. Lotus won 13 procent van de wedstrijden waar ze aan deelnamen, Red Bull staat op dit moment op 24 procent. 

Lees ook: Toto Wolff waakt voor teveel optimisme na sterke race

Lees ook: Motorproblemen voor Alonso, Ocon erg tevreden

Lees ook: Charles Leclerc: Erg frustrerende race

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden