Christian Horner: Max staat in vuur en vlam op dit moment

Red Bull Max Verstappen monza race

Red Bull-teambaas Christian Horner is onder de indruk van Max Verstappen na zijn vijfde overwinning op rij tijdens de Grand Prix van Italië. Zijn allereerste zege op het circuit van Monza houdt in dat de Nederlander mogelijk één race verwijderd is van zijn tweede F1-wereldtitel terwijl bij de constructeurs Ferrari enkele punten meer heeft gewonnen dan Red Bull.

Om zijn tweede titel te pakken heeft Verstappen een voorsprong van 138 punten nodig op Charles Leclerc. Daarvoor moet de huidige wereldkampioen de race in Singapore over drie weken sowieso winnen. Met de huidge vorm van Verstappen geen onwaarschijnlijk scenario, zo laat ook Horner weten aan F1.com. "Uiteindelijk hebben we een snelle auto en Max staat op dit moment in vuur en vlam. Ik denk niet dat iets hem zou stoppen." Mocht Verstappen winnen, moet Leclerc lager dan acht eindigen en Perez buiten de podiumplaatsen finishen.

Singapore is een andere uitdaging

In tegenstelling tot de rijders, kan het constructeurskampioenschap niet beslist worden tijdens de volgende race. Alhoewel Ferrari met de P2 en P4 van Leclerc en Sainz in Italië wat punten heeft weggepakt bij Red Bull, blijft de titel voor het team uit Milton Keynes binnen handbereik. "Ik denk dat het hele team dit jaar op zo'n hoog niveau heeft gepresteerd. De kampioenschappen zien er gezond uit, maar het is pas klaar als het voorbij is" zegt Horner. De 48-jarige teambaas verwacht verder dat Ferrari sterk gaat zijn op het stratencircuit van Singapore.

Horner verwacht geen Mercedes-achtige dominantie

Horner verwacht niet direct dat Red Bull het stokje overneemt van Mercedes en de komende seizoenen kan domineren. "Het is hoogst onwaarschijnlijk. We hebben tot nu toe een geweldig jaar gehad, maar er is nog een lange weg te gaan. Ferrari is snel, Mercedes ordent zichzelf en je moet vooruit blijven kijken. Alle lessen die we nu leren, moeten ook van toepassing zijn op volgend jaar."

Max Verstappen overwinning Monza

Foto: Red Bull Content Pool (Dan Mullan/Getty Images)

Lees ook: Toto Wolff mikt op tweede plaats constructeurskampioenschap

Lees ook: Teambazen reageren verschillend op safety car-finish Monza

Lees ook: F1 aan Tafel: Verschuur: De Vries had alles mee

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen