Corné Klijn in F1 aan Tafel: Uitspraken Liberty Media kloppen niet

door Tim Koenders
Max Verstappen 10 Monza zondag 2023

Greg Maffei, CEO van Liberty Media, denkt dat de dominantie van Verstappen negatieve gevolgen voor de Formule 1 kan hebben. Corné Klijn is het totaal niet met hem eens. Dat liet de dj weten in F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio.

Max Verstappen en Red Bull Racing zijn dit seizoen dominant in de Formule 1. De coureurs van Red Bull staan op de eerste twee plaatsen in het kampioenschap en het team heeft tot nu toe alle races dit jaar gewonnen. Max Verstappen pakte dit seizoen het record voor meeste overwinningen op rij. De dominantie zorgt ervoor dat er vooraan het veld niet zoveel wordt gestreden om de overwinning. Dit kan volgens Greg Maffei, CEO van Liberty Media, negatieve gevolgen hebben voor de kijkcijfers van de koningsklasse van de autosport. Deze uitspraken werden besproken in F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio.

Verstappen podium zondag Oostenrijk 2023

Onzin

“Hij kraakt zijn eigen sport een beetje af. Dat is natuurlijk dom want volgens mij klopt het helemaal niet. Het is nog steeds super spannend, achter Max gebeurt er van alles. Er zijn veel nieuwe fans voor de jonge gasten zoals Norris en Russell maar ook nog steeds voor Lewis Hamilton.” Dat liet dj en Formule 1-liefhebber Corné Klijn weten. “Die dominantie was er altijd al met Lewis Hamilton, Fernando Alonso of Michael Schumacher en ga zo maar door. Er gaan juist steeds meer mensen kijken, de sport is super populair en de tribunes zitten bomvol. De kijkcijfers zijn erg goed dus ik denk dat het niet zo werkt.”

Lees ook: F1 aan Tafel: Max Verstappen versus Michael Schumacher

Lees ook: Alonso deelt complimenten uit aan Red Bull en Verstappen

Lees ook: FIA overweegt aanpassingen in aerodynamica regels voor 2025

 

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden