Hero or Zero: Grand Prix van Mexico

Daniel Ricciardo Singapore 2022

Coureurs die hun auto in de muur prakken, opvallende boordradio’s en teams die er verrassend snelle rondjes uitpersen; een raceweekend heeft over het algemeen flink wat in petto. Wie verbaast er en wie stelt er juist teleur? In de rubriek Hero or Zero zet Grand Prix Radio de sterkste en zwakste prestaties voor je op een rijtje. Met in deze aflevering de race voor de Grand Prix van Mexico, met aandacht voor de comeback van Daniel Ricciardo, Haas en Lewis Hamilton.

Hero

Daniel Ricciardo

Ondanks een tijdstraf van tien seconden rijdt Daniel Ricciardo één van zijn beste races van het seizoen. De vanaf de elfde plek gestarte Australiër kwam in ronde 51 in aanraking met Yuki Tsunoda. De wedstrijdleiding geeft Ricciardo een tijdstraf, maar hij geeft niet op en met de zachtste compound rijdt hij zich knap naar voren. Hij komt als zevende over de finish en in de laatste twintig rondes heeft hij ook nog eens een gat weten te creëren te opzichte van Esteban Ocon waardoor hij zijn tijdstraf wegpoetst en belangrijken punten voor zijn team scoort.

Max Verstappen

In een raceweekend waarin Mercedes en Ferrari op voorhand sterker lijken, flikt Verstappen het opnieuw om te winnen. Dankzij gecontroleerd bandenmanagement en een juiste strategische beslissing wint de wereldkampioen zijn veertiende race van het seizoen. De gehele race leek het erop dat Verstappen voor een tweestopper zou gaan na een relatief vroege stop naar de mediums. De bandendegradatie was niet zo hoog als verwacht en hij finisht op vijftiende seconden voorsprong van Lewis Hamilton. Er staat dit jaar geen maat op Max Verstappen. Met zijn vierde overwinning in Mexico laat hij opnieuw zijn dat hij in de vorm van zijn leven is.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Max Verstappen (@maxverstappen1)

Zero

Alpine powertrain

Fernando Alonso was opnieuw bezig aan een goede race. De Spanjaard hield in de openingsfase iedereen buiten de gebruikelijke top-6 op. Later in de race verdedigt hij met hand en tand tegen Bottas en een goede puntenfinish lijkt in de maak. Het lijkt het hoogste haalbare resultaat voor de nummer veertien van het Franse team dat nog steeds strijd om de vierde plek in het constructeurskampioenschap. Qua snelheid heeft het team van Otmar Szafnauer de overhand op McLaren, maar op het gebied van betrouwbaarheid heeft Alpine nog veel te winnen ten opzichte van hun Britse concurrenten. Er lijkt geen einde te komen aan de pech van Fernando Alonso dit seizoen. Zes ronden voor het einde valt de man uit Oviedo uit met motorproblemen.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Fernando Alonso (@fernandoalo_oficial)

Haas

Het team van Haas begon goed, maar kent na de zomerstop veel slechte weekenden. In Mexico wisten beide coureurs zich niet voor Q2 te plaatsen. In de race eindigen de mannen van Guenther Steiner als zestiende en zeventiende op ruime afstand van de punten. Het is de vraag of het Amerikaanse team deze negatieve spiraal kan doorbreken voor volgend seizoen.

 

Lees ook: Onzichtbare race voor Ferrari-coureurs

Lees ook: George Russell verliest race op meerdere punten

Lees ook: Verstappen trots na recordoverwinning in Mexico

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden