Het mysterie van de tear-off

Leclerc Spa 2022

Tijdens de Grand Prix van België moest Charles Leclerc vroeg de pits in omdat de koeling van zijn remmen niet meer werkte. Hierdoor kwam er veel rook uit zijn remmen en moesten zijn banden vervangen worden. Dit kwam omdat er een tear-off in zijn rem vast zat. Hierdoor ontstond de vraag van wie de tear-off nou was en daar is eindelijk antwoord op.

Charles Leclerc moest door een gridpenalty al vanaf de vijftiende plek starten. Geen ideale start, maar waar Max Verstappen zo naar de eerste plek kon rijden vanaf startplek veertien, lukte dat Leclerc niet. Hij moest vroegtijdig de pits in omdat zijn rem begon te roken. Doordat er een tear-off in zat kon zijn rem niet meer gekoeld worden en begon hij dus oververhit te raken. Heel lang was het een mysterie van wie die tear-off nou was en daar is nu duidelijkheid over.

Max Verstappen

Heel lang werd gedacht dat het de tear-off van Max verstappen was. Die haalde hem er de ronde van het incident af en reed vlak voor Leclerc. Hierdoor werd er al gegrapt dat het met opzet gedaan zou zijn. Maar Verstappen is natuurlijk niet de enige met tear-offs op zijn helm en het zou onlogisch zijn dat hij als enige die ronde zijn tear-off eraf zou halen. Het was dan ook niet de tear-off van Verstappen.

Lance Stroll

Het was dan ook de tear-off van Lance Stroll die in de de rem van Leclerc terecht is gekomen. Ook hij trok zijn tear-off na een chaotische start van zijn helm af. Doordat er wat auto's door het grind reden en elkaar aantikte was het redelijk vies en werd zijn zicht belemmerd. Hierdoor moest hij wel zijn tear-off eraf halen. F1.com heeft de beelden uitgebreid geanalyseerd en kwam toen tot deze conclusie. Dus het was geen opzet van de rivaal van Leclerc, maar het was gewoon Stroll.

Grand Prix Radio zendt vrijdag, zaterdag en zondag tijdens de Grand Prix van Zandvoort live uit vanaf de boulevard in Zandvoort.

Je kunt langskomen, radio kijken, meepraten, voorspellen en prijzen winnen.

De radiostudio van Grand Prix Radio vind je op de boulevard bij het TinQ tankstation naast het circuit.

Live meekijken met de radiouitzending? dat kan!

>> Klik hier voor de livestream <<

 

Lees ook: Jean Todt: Michael Schumacher in goede handen

Lees ook: Lando Norris: Verstappen kan records Hamilton breken

Lees ook: Onvrede bij Red Bull na slechte start aan weekend

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden