Max Verstappen dit weekend in (virtuele) 24 Uur van Le Mans

door Coert Gillissen
Le Mans virtual

Max Verstappen rijdt dit weekend in de virtuele 24 Uur van Le Mans. In het online equivalent van de legendarische Franse race, neemt hij met Team Redline het op tegen collega-coureurs en de beste simracers.

Toen de coronapandemie begin 2020 uitbrak en coureurs in een wereldwijde lockdown zaten, werden er tal van online races georganiseerd. De grootste en meest succesvolle daarvan is Le Mans Virtual. Duizenden fans keken hoe Fernando Alonso, Rubens Barrichello, Lando Norris, Max Verstappen, Jenson Button en talloze andere, gerenommeerde coureurs het verging in de virtuele 24 uur. Aankomend weekend vindt de derde editie plaats en Verstappen is opnieuw van de partij. 

De tweevoudig wereldkampioen Formule 1 neemt het op tegen onder andere Felipe Drugovich en Victor Martins, afgelopen seizoen de kampioenen in F2 en F3. Ook IndyCar-coureurs Romain Grosjean en Felix Rosenqvist staan op de deelnemerslijst.

Niet enige Nederlander 

Nederland is goed vertegenwoordigd op het virtuele circuit van La Sarthe: van de 180 coureurs komen er 15 uit Nederland. Elk team heeft vier teamleden en twee daarvan moeten professionele coureurs zijn. De Nederlandse pro's op de grid zijn, naast Verstappen: Job van Uitert, Bent Viscaal, Morris Schuring, Beitske Visser, Rudy van Buren en Loek Hartog.

Grote Nederlandse namen in de simrace-wereld zoals Jeffrey Rietveld, Bono Huis en Isaac Gillissen staan ook op de grid. Gillissen, samen met Jarno Opmeer de hoogst geklasseerde Nederlanders in de eerste editie, zegt in gesprek met Grand Prix Radio dat hij er naar uitkijkt om opnieuw met Verstappen om de podiumposities te vechten.

"De snelheid zit er ook dit jaar goed in en we willen in ieder geval in de top 5 eindigen. De grootse kanshebbers op de overwinning zijn de twee auto's van Team Redline, zij zijn al het gehele seizoen het te kloppen team. Daarnaast is AMG Team Petronas met James Baldwin, Daniel Juncadella, Graham Carroll en Bono Huis erg sterk. Ook moeten we oppassen voor Porsche Coanda, met twee Nederlandse coureurs in de vorm van Morris Schuring en Mack Bakkum. Maar het is een lange, uitputtende wedstrijd dus we moeten zo min mogelijk fouten maken." 

De 24 Uur van Le Mans Virtual start op 14 januari om 14:00u. De race is live te volgen via het YouTube-kanaal van FIA World Endurance Championship.

Lees ook: Dertien Hypercars ingeschreven voor nieuw WEC-seizoen

Lees ook: Dakar update: Van Kasteren wint weer, Loprais verlaat rally

Lees ook: Williams sleept F3-coureur Colapinto binnen

 

door Coert Gillissen

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden