Dertien Hypercars ingeschreven voor nieuw WEC-seizoen

door Coert Gillissen
Ferrari hypercar

Het World Endurance Championship heeft vandaag de deelnemerslijst van het komende seizoen bekendgemaakt. Daarin staan onder andere dertien wagens die gaan meedoen in de Hypercar-klasse.

Sinds de bekendmaking van de nieuwe klasse, ter vervanging van de LMP1-klasse, wordt er reikhalzend uitgekeken naar het aankomende seizoen. Na het vertrek van Porsche in de LMP1-klasse, domineerde Toyota als enige fabrieksteam het langeafstandsracen. Aangepaste reglementen moesten nieuwe constructeurs aantrekken, en dat is gelukt. 

Negen teams hebben zich ingeschreven voor het 2023-seizoen. De fabrieksteams van Toyota, Peugeot, Ferrari, Porsche en Cadillac zullen het opnemen tegen Glickenhaus en Vanwall. Daarnaast hebben Jota en Proton zich ingeschreven met een Porsche 936. 

Ook 1997 F1-wereldkampioen Jacques Villeneuve staat ingeschreven. De 51-jarige Canadees deelt de Vanwall Vandervell 680 met Tom Dillman en Esteban Guerrieri. Villeneuve is niet de enige oud Formule 1-coureur die zijn opwachting maakt in het WEC. Antonio Giovinazzi zal de #50 Ferrari 499P besturen, terwijl Paul Di Resta en Jean-Eric Vergne de #93 Peugeot 9X8 delen. 

Vol veld

Naast de dertien wagens in de Hypercar-klasse, doen er nog 11 auto's mee in de LMP2-klasse en 14 in de LMGTE Am-klasse. Daarmee telt het veld 38 deelnemers. Slechts één Nederlandse coureur zal het volledige seizoen afwerken, al zijn lang niet alle zitjes al bevestigd. Nicky Catsburg rijdt in de #33 Corvette C8.R, samen met Ben Keating. Het FIA WEC-seizoen vangt aan in Amerika, voor de 1000 Mijl van Sebring op 17 maart. Zes races later wordt het seizoen besloten tijdens de 8 Uur van Bahrein op 4 november. De juweel in de kalender is natuurlijk de 24 Uur van Le Mans, die vindt dit jaar plaats op 10 en 11 juni. 

Lees ook: Dakar update: Van Kasteren wint weer, Loprais verlaat rally

Lees ook: Williams sleept F3-coureur Colapinto binnen

Lees ook: Alexander Albon: "Focus mij op de toekomst" 

door Coert Gillissen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden