Max Verstappen evenaart record negen zeges op rij op nat Zandvoort: Een ongelooflijke sfeer

Zandvoort 2023

Max Verstappen heeft voor de negende keer op rij als eerste de finishlijn bereikt. Door de overwinning te pakken op een nat Zandvoort evenaart hij het record van Sebastian Vettel.

“Ongelooflijk!", beschrijft Verstappen na afloop zijn thuis-Grand Prix. "Ze hebben het ons met het weer niet gemakkelijk gemaakt om de juiste keuzes te maken. Ongelooflijk trots. Ik had al kippenvel toen ze voor aanvang het volkslied speelden."

Verstappen controleert de chaos

Hevige regen bij de start van de race zorgde direct voor chaos. Meerdere coureurs doken na ronde 1 de pits in, terwijl Verstappen ervoor koos om buiten te blijven en pas een ronde later zijn zachte banden te wisselen voor intermediates. Hierdoor kwam de huidige wereldkampioen als dertiende uit de bus terwijl teamgenoot Sergio Pérez de leiding wist te pakken. 

Later droogde het circuit op en moest het veld weer terug naar binnen voor slicks. Door de undercut uit te voeren op Pérez in ronde 11 kwam Verstappen weer terug aan de leiding. Met een voorsprong van tien seconden leek Verstappen rustig op weg naar zijn derde opeenvolgende overwinning in Zandvoort, maar met nog twaalf ronden te gaan brak er opnieuw een zware regenbui uit. Een rode vlag en een vertraging van meer dan een half uur later, was het Verstappen die de controle hield na de herstart. "Ondanks al het slechte weer en de regen gaan de fans er nog steeds mee door. Een ongelooflijke sfeer."

Genieten van Zandvoort

Met negen overwinningen achter elkaar, lijkt de tiende er in Italië aan te komen. "Ik ga eerst genieten van dit weekend," zegt Verstappen. "Het is altijd zwaar. De druk om te presteren is groot en ik ben erg blij om hier te winnen."

Lees ook: Max Verstappen wint knotsgekke race in Zandvoort

Lees ook: Clement Novalak wint de hoofdrace in Zandvoort, Verschoor vierde

Lees ook: Charles Leclerc: De balans in de auto is enorm slecht

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden