Max Verstappen: Het is een zwaar weekend geweest

Max Verstappen winnaar Amerika 2022

Max Verstappen wint de zware Grand Prix van de Verenigde Staten. Het was een zwaar weekend voor het team vanwege het overlijden van de oprichter Dietrich Mateschitz. Volgens Verstappen voelt het dan ook goed om hier te winnen. Red Bull wint overigens ook de constructeurstitel. Dit laat Verstappen weten tegenover F1.com.

Max Verstappen heeft zijn dertiende overwinning van het seizoen gepakt in Austin. Hiermee komt hij op gelijke hoogte met Michael Schumacher en Sebastian Vettel. Verstappen heeft de race als zwaar ervaren mede door het overlijden van Red Bull oprichter Dietrich Mateschitz. Door de overwinning van Verstappen en de vierde plek van Sergio Pérez heeft Red Bull ook de constructeurstitel binnen. 

"Het is een zwaar weekend geweest"

Vlak voor de kwalificatie kwam het verdrietige nieuws dat Red Bull oprichter Dietrich Mateschitz is overleden. Door het overlijden van Mateschitz is het een zwaar weekend voor het team, zo ervaart Verstappen het ook. Het voelt dan ook goed om te winnen. "Het is een zwaar weekend voor ons. We konden alleen maar winnen voor Dietrich [Mateschitz]. Dat wil je in stijl doen en dat hebben we ook gedaan. Het betekent dan ook veel dat we gewonnen hebben, deze is voor Dietrich [Mateschitz]", aldus Verstappen. 

Helmut Marko en Max Verstappen Amerika 2022
Foto: Red Bull Content Pool (Chris Graythen/Getty Images)

Foute pitstop

Lang leek de overwinning in de broekzak van Verstappen te zitten. Totdat een foute pitstop roet in het eten leek te gooien. De wheelgun hield ermee op terwijl ze zijn banden aan het wisselen waren. Hierdoor duurde zijn pitstop bijna 12 seconden en dus viel hij ver terug. Hij moest zich terug knokken in de race en dat is ook gelukt. "De pitstop duurde iets te lang en hierdoor moest ik echt op het limiet gaan rijden. Ik heb dan ook echt gestreden met Leclerc en Hamilton door die foute pitstop. Maar dat heeft er ook voor gezorgd dat ik erg genoten heb van deze race."

Lees ook: Max Verstappen wint spectaculaire Grand Prix van Amerika

Lees ook: Race Gemist F1-Verenidgde Staten: commentaar Olav en Jack

Lees ook: Frustratie bij AlphaTauri na problematische kwalificatie

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden