Max Verstappen: Het is lastig om de rondes aan elkaar te knopen

Verstappen Baku vrijdag 2023

Max Verstappen start de race van de Grand Prix van Azerbeidzjan als tweede. De Nederlander greep pole position net mis, maar weet als geen ander hoe lastig het is om de rondes aan elkaar te knopen. 

Max Verstappen start zondag vanaf P2, op de eerste startrij naast Charles Leclerc. Het was een spannende strijd tussen de twee en de verschillen zijn nihil. Toch had Verstappen niet te veel verwachtingen omdat het lastig is om de rondes aan elkaar te knopen op het krappe stratencircuit. Hij kijkt wel uit naar de vernieuwde zaterdag en ziet daar kansen voor zichzelf en het team. 

"Je wilt dat alles perfect gaat"

Verstappen had het lastig op het stratencircuit van Baku en wist geen perfecte ronde te rijden, iets wat hij wel had willen doen. "Het is altijd lastig hier, zeker om de ronde aan elkaar te knopen. In Q3 zit je op de limiet en je wilt dat alles perfect gaat, dat gaat niet altijd goed", aldus Verstappen. Hij is dan ook blij dat de auto op de race pace goed aanvoelt. "We hebben een goede auto voor de zondag. Ik denk dat daar onze meeste kansen liggen."

Geen fouten

Het circuit in Baku is een krap, maar snel stratencircuit. Verstappen ziet in dat elk foutje zwaar afgestraft kan worden. Daarom wilt hij niet te veel risico lopen op de zaterdag, die nu aangepast is. "Ik kijk uit naar de zaterdag, al moeten we zorgen dat we geen fouten maken. Een fout wordt snel afgestraft hier en de muren zijn dichtbij. "

Lees ook: Charles Leclerc: Ik ben verrast

Lees ook: Charles Leclerc pakt pole position in lastige kwalificatie

Lees ook: De Grand Prix van Azerbeidzjan door de jaren heen

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen