Max Verstappen: Ik was veel aan het glijden

Max Verstappen zondag Jeddah 2023

Max Verstappen is tijdens de Grand Prix van Saoedi-Arabië tweede geworden. Hij reed vanaf de vijftiende plek helemaal naar het podium. Even leek het erop dat hij nog voor de winst zou kunnen gaan, maar problemen gooide roet in het eten. 

Max Verstappen heeft tijdens de Grand Prix van Saoedi-arabië maar liefst dertien plekken goed gereden. De Nederlander startte de race, door problemen in de kwalificatie, vanaf de vijftiende plek en is uiteindelijk tweede geworden. Even leek het erop dat de Red Bull coureur zijn teamgenoot nog voor de winst kon uitdagen, maar wat problemen gooide roet in het eten. Ook is de tweevoudig wereldkampioen niet geheel tevreden met zijn race.

"Ik was veel aan het glijden"

Tijdens de race op het Jeddah Cornische Circuit moest Verstappen een inhaalrace rijden, wat hij ook gedaan heeft. De Nederlander is vanaf P15 naar P2 gereden. Dat ging niet gemakkelijk, hij was veel aan het glijden. "Het was niet makkelijk om door het veld te snijden. In het begin was ik veel aan het glijden, maar eenmaal een aantal ingehaald hebben werd het makkelijker", aldus de Nederlandse Red Bull coureur. 

Voor de overwinning

Even leek het erop dat Verstappen voor de winst zou kunnen gaan, maar al snel hoorde we hem klagen over de driveshaft en besloot hij samen met het team om niet meer voor de eerste positie te gaan. "Uiteindelijk besloten we om niet meer voor de eerste plek te gaan, we hadden genoeg ruimte achter ons om dat te doen. Wel wilde ik voor de snelste raceronde gaan en dat is ook gelukt."

Lees ook: Sergio Pérez: Was lastiger dan ik dacht

Lees ook: Alfa Romeo niet tevreden na matige kwalificatie

Lees ook: Toto Wolff maakt belofte: We gaan sneller ontwikkelen

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden