Max Verstappen na overwinning: Met vertrouwen naar Jeddah

door Olav Veenhof
Verstappen in auto kwalificatie Bahrein 2023

Max Verstappen wint de Grand Prix van Bahrein. Na een oppermachtige race verlaat hij het Bahrain International Circuit als titelfavoriet voor de rest van het seizoen. De Nederlander komt met een voorsprong van twaalf seconden over de finish.

Vanaf pole position ging Verstappen van start, daarna vergat je soms dat hij meedeed aan de race. Zo dominant was Verstappen vandaag. Vorig jaar moest was het nog spannend tijdens de seizoensopening, dit jaar verdween de tweevoudig wereldkampioen en zag niemand hem terug. 

Afstrepen

Hoewel hij de Nederlander erg dominant was, konden er volgens hem nog een aantal kleine dingetjes beter: "We hadden problemen met het terugschakelen, maar geen grote problemen. In Jeddah zijn we denk ik sterk, we hebben namelijk een goede auto op zondag", zo laat hij weten tegenover Nico Rosberg direct na de race.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Max Verstappen (@maxverstappen1)

Het lijkt altijd makkelijk, maar zo domineren is dat natuurlijk niet. "Bij de eerste stint heb ik een gat opgebouwd, vanaf daar hebben we de race gecontroleerd en was het banden sparen. We moesten de juiste banden hebben tot het einde van de race. Gelukkig ging alles goed en win ik eindelijk hier in Bahrein" 

 

Lees ook: Rookie Gabriel Bortoleto wint Formule 3 hoofdrace

Lees ook: Oppermachtige Théo Pourchaire wint eerste F2 hoofdrace van het seizoen

Lees ook: Red Bull en McLaren bespreken motorendeal

door Olav Veenhof

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen