Max Verstappen na tiende overwinning op rij: Had nooit kunnen geloven dat dat mogelijk was

Max Verstappen 10 Monza zondag 2023

Max Verstappen is er met de overwinning vandoor gegaan op de Autodromo Nazionale di Monza. Dit is zijn tiende overwinning op rij, iets wat een record is. Verstappen gelooft zelf niet helemaal dat dat gelukt is. 

Max Verstappen heeft op het circuit van Monza zijn tiende overwinning op rij binnen gesleept. Dat is een record voor de Nederlander. Ook is het de zesde 1-2 voor Red Bull dit seizoen, die nu vijftien overwinningen op rij heeft. Verstappen zelf gelooft nog niet helemaal dat tien overwinningen op rij halen mogelijk was, toch is het hem gelukt. 

Hard werken

De tiende overwinning kwam Verstappen niet geheel aanwaaien. De Red Bull coureur startte de race vanaf de tweede plek en wist in de eerste rondes niet voorbij Carlos Sainz te komen. Vijftien rondes lang zat hij vast achter de Spanjaard. De DRS en een slipstream bleken niet genoeg te zijn, hij moest de Ferrari-coureur in een fout dwingen en dat lukte. "We moesten hard werken voor deze overwinning. Het was erg lastig om Sainz in de eerste bocht in te halen, daarvoor moesten we hem in een fout forceren. Uiteindelijk is dat gelukt", aldus Verstappen tegenover F1.com. De Nederlander zelf gelooft nog niet helemaal dat het mogelijk was om het record van Vettel te verbreken, toch is het hem gelukt. "Ik had nooit kunnen geloven dat het mogelijk was om dit record te verbreken. Toch is het, na hard werken, gelukt."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door FORMULA 1® (@f1)

Problemen?

Tegen het einde aan had Verstappen alweer een voorsprong van ruim tien seconde opgebouwd. Toch liep dat hard terug tot zes seconde. Sergio Pérez vormde uiteindelijk geen bedreiging voor Verstappen. Over de radio werd al gezegd dat hij het tempo van achterblijver Pierre Gasly moest gaan matchen. Ook werd er gesproken over een technisch probleem. "De auto voelde goed, al moesten we tegen het einde een probleem managen. Dat was niets waar we ons echt veel zorgen over maakte."

Lees ook: Sergio Pérez: Het was zo lastig om in te halen

Lees ook: Carlos Sainz: Het is een genoegen om met Leclerc en Pérez te vechten

Lees ook: Max Verstappen pakt historische tiende zege en wint op Monza

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden