Max Verstappen na vrije trainingen: Gaat beter dan verwacht

door Tim Koenders
max verstappen 2023 verenigde staten persconferentie

Max Verstappen eindigde tijdens de eerste en de tweede vrije training als eerste. Zelf had de Red Bull-coureur niet verwacht dat het vanaf het begin zo goed zou gaan in Mexico.

Dit weekend kan Max Verstappen in Mexico zijn zestiende overwinning van het seizoen pakken. Zestien overwinningen in één seizoen zou het record verbreken voor meeste overwinningen in één Formule 1-seizoen. Dit record heeft hij al in handen, vorig jaar won de Nederlander namelijk vijftien races. De Grand Prix van Mexico zorgt bijna altijd voor verrassingen. Door de hoogte komen er altijd bepaalde teams bovendrijven. Na de vrijdag lijkt Red Bull de favoriet. Max Verstappen reed zowel in de eerste als in de tweede vrije training de snelste tijd.

Verstappen, Sprint, Austin, 2023

Spannende zaterdag

“We zien er weer heel competitief uit, dat is altijd goed. Er zijn altijd nog een aantal dingen die beter kunnen. Het was gewoon een hele positieve start van het weekend. In ieder geval beter dan ik vooraf had verwacht. De baan is zoals gewoonlijk erg glad. Ook het managen van de banden is niet makkelijk.” Dat liet Max Verstappen weten aan F1.com. Dat Lando Norris als tweede eindigde tijdens de tweede vrije training kwam voor Verstappen niet als een verrassing. “Ze zitten er al een aantal races dichtbij. Dat had ik ook dit weekend wel verwacht. Zaterdag zal het over één ronde erg dicht bij elkaar zitten.”

Lees ook: FIA reageert op diskwalificatie Hamilton en Leclerc in Austin

Lees ook: Formule E-test in Valencia ook woensdag afgelast na brand in pits

Lees ook: Verschoor wil titel gaan verdedigen in F3 Grand Prix Macau

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden