Max Verstappen niet te spreken over reglementswijziging

17 jun 2022 door Tim Koenders
Max Verstappen Red Bull Racing

Max Verstappen is zeker niet te spreken over de wijzigingen in het reglement die de FIA op de donderdag voor de Grand Prix van Canada naar buiten bracht. De FIA wil de veiligheid van de coureurs waarborgen, door het porpoising hebben veel coureurs klachten.

Voor het seizoen van 2022 gingen de reglementen in de Formule 1 op de schop. De auto’s van dit seizoen zien er heel anders uit dan die van de laatste jaren. Het doel van de nieuwe reglementen was het volgen makkelijker maken. Dit is echt wel gelukt maar het heeft ook problemen met zich meegebracht. Al vanaf de wintertest zijn er verschillende teams die last hebben van het zogenoemde porpoising. Hierbij gaat de auto stuiterend over het rechte stuk. Mercedes heeft er het meeste last van en ze vinden ook dat iedereen het moet weten. Het team laat zich in de media vaak uit over de problemen en de gevolgen van porpoising.

Lewis Hamilton Spanish Grand Prix

Tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan leek het stuiteren erger dan ooit voor het Duitse team. Russell klaagde na afloop van de kwalificatie dat hij geen zin had in de race omdat het een lijdensweg zou gaan worden. Na afloop van de race zagen we Lewis Hamilton erg moeilijk uit zijn auto stappen. Of hij echt zoveel pijn had of dat hij gebruik maakte van de camera’s doet er niet meer toe. Feit is wel dat de FIA een aantal dagen later heeft ingegrepen. De FIA gaat maatregelingen treffen om porpoising te verhelpen.

Eigen fout

Max Verstappen is zeker niet te spreken over de veranderende regels. “Het is erg teleurstellend dat er weer midden in het seizoen een verandering van de reglementen komt. Het gaat er niet om dat het ene team er meer last van gaat hebben dan de andere maar het kan gewoon niet zo zijn dat er bij geklaag een hele verandering van de regels komt.” Dat liet de Nederlander weten tegenover Racer. “De teams die last hebben van porpoising hebben dit zelf veroorzaakt met het ontwerp van de auto. Verschillende teams laten zien er goed mee om kunnen gaan, het is dus mogelijk. Wanneer je er last van hebt is het jouw fout, niet de fout van het reglement.”

Lees ook: FIA neemt maatregelen tegen porpoising

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Canada

Lees ook: Toto Wolff: We werken hard om gat te dichten

17 jun 2022 door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden