Max Verstappen officier in Orde van Oranje-Nassau

door Sven Verveld
Max Verstappen Spa

Max Verstappen is in aanloop naar de Grand Prix van Zandvoort benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

Max Verstappen kan nog een titel achter zijn naam zetten, en ditmaal een hele mooie: Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Officier is de vierde graad in de orde, en staat daarmee boven lid en ridder. Personen die benoemd worden tot de graad hebben met hun bijzondere verdiensten vaak landelijke of internationale uitstraling. 

'Je hebt Nederland wereldwijd op de kaart gezet'

Sportminister Conny Helder is in een persbericht van het Ministerie lovend over de prestaties van Verstappen. "Er komt veel meer bij kijken dan alleen talent om kampioen te worden." De minister noemt Verstappen een grote inspiratie voor velen door de vele jaren hard werk. "Uiteindelijk rijd je als eerste Nederlander naar de wereldtitel Formule 1. Wat een prestatie. Je hebt Nederland hiermee ook wereldwijd op de kaart gezet", beslist de minister.

Verstappen zelf reageert met veel dankbetuigingen. Uiteraard begint hij bij zijn familie. "Ik wil ook graag Red Bull en mijn persoonlijke sponsoren bedanken. Zonder al die support had ik niet kunnen komen tot waar ik nu sta. Daarnaast wil ik ook graag mijn fans wereldwijd maar met name de Orange Army bedanken", vertelt Verstappen. Hij vindt het mooi om te zien hoeveel Nederlanders er mee leven met hem tijdens de races. Hij kijkt dan ook uit naar de Grand Prix van Nederland. 

Copyright foto header: Verstappen.com

Grand Prix Radio zendt vrijdag, zaterdag en zondag tijdens de Grand Prix van Zandvoort live uit vanaf de boulevard in Zandvoort.

Je kunt langskomen, radio kijken, meepraten, voorspellen en prijzen winnen.

De radiostudio van Grand Prix Radio vind je op de boulevard bij het TinQ tankstation naast het circuit.

Lees ook: Jeroen Bleekemolen blikt vooruit op Grand Prix in Zandvoort

Lees ook: Steiner over organisatie Dutch GP: Petje af

Lees ook: Red Bull tekent Rudy van Buren als simcoureur: volgend jaar is Red Bull de

door Sven Verveld

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden