Max Verstappen opgelucht na eerste vrije trainingen in Japan: De auto voelt weer fijn om in te rijden

sergio perez max verstappen 2023 italie 2

Na een lastig weekend in Singapore waar de Red-Bull coureurs vooral in gevecht waren met hun eigen auto, wist Max Verstappen de eerste twee trainingen op het Suzuka Circuit vandaag als snelste af te sluiten. Teamgenoot Sergio Pérez kon de rondetijden van Verstappen niet evenaren maar blijft optimistisch over de kansen van Red Bull dit weekend.

In Japan lijken de kansen van Verstappen een stuk beter te zijn dan vorig weekend. Verstappen eindigde zowel in de eerste en tweede vrije training op de eerste plaats en zette de snelste tijd van de dag neer, een 1:30.688. Verstappen is een stuk optimistischer dan vorig weekend in Singapore, zo laat hij weten aan F1.com. ''Het voelde goed vandaag. Vanaf het eerste rondje voelde de auto weer fijn om in te rijden. Het lijkt erop dat we een sterke dag hebben gehad, zowel op de korte als lange runs. Er is veel degradatie op dit circuit, dus het zal behoorlijk zwaar zijn voor de banden tijdens de race, denk ik. Tot nu toe denk ik dat we het weekend goed zijn begonnen. Het lijkt erop dat het allemaal een beetje krap is achter mij tussen Ferrari en McLaren. Ik denk dat we ons uiteindelijk alleen maar op onszelf concentreren en proberen onze prestaties te optimaliseren. Als we dat doen, heb ik er vertrouwen in dat we voor pole position zullen strijden.”

Sergio Pérez

Aan de andere kant van de Red Bull-garage verliepen de eerste twee vrije trainingen iets minder vlekkeloos. Hoewel Pérez tijdens de vrije trainingen als negende en elfde eindigde, een volledige seconde achter teamgenoot Verstappen, blijft hij optimistisch. ''Het was heel interessant. Ik denk dat we vandaag de balans van de auto niet optimaal hadden afgesteld,’’ vertelt hij tegen F1.com. ''We hebben wel een goed beeld van de richting die we nu op moeten gaan. Het ziet er een stuk beter uit dan afgelopen weekend, en dat is positief. Ik kijk ernaar uit om morgen goed te kwalificeren. De degradatie lijkt hier namelijk behoorlijk hoog te zijn, vooral met de hoge temperaturen. Ik heb er vertrouwen in dat we de rest van het weekend sterk zullen zijn.’’

Lees ook: FIA erkent fouten voor reprimande Verstappen tijdens de GP van Singapore

Lees ook: Lewis Hamilton verwacht wederom dominant weekend Red Bull

Lees ook: Verstappen snelste in eerste vrije training in Japan

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden