Max Verstappen zoekt snelle kwalificatie bolide

Verstappen_Singapore_2022-Donderdag

Max Verstappen is niet bezig met de titel tijdens de Grand Prix van Singapore. De Nederlander zou zijn tweede kampioenschap kunnen pakken maar ziet dat niet snel gebeuren.

Zes races voor het einde van het seizoen kan Verstappen al wereldkampioen worden. Veel Nederlanders hopen dat het dit weekend al gaat gebeuren en zijn er veel mee bezig. Verstappen zelf is tegenover F1.com duidelijk of hij er mee bezig is. "Niet echt, om eerlijk te zijn. Het is niet zo realistisch. Vanuit onze kant moet alles perfect zijn en we hebben geluk nodig aan de andere kant. Vanuit mijn kant focus ik mij gewoon op het weekend en wil ik een goede balans in de auto hebben", aldus Verstappen. De Nederlander benoemt dat het een tijdje geleden is dat de Formule 1 in Singapore is geweest en vertelt dat er werk aan de winkel is.

Gedurende het jaar is Red Bull Racing enorm snel. Voor 2019 bleek het team altijd snel te zijn op Singapore. Verstappen zoekt vooral naar kwalificatie-tempo. "We waren vooral in de races erg sterk. Maar de kwalificatie hier (Singapore, red.) is super belangrijk. Inhalen is heel erg lastig, dus we moeten er zeker van zijn dat we snel zijn over één ronde", concludeert Max Verstappen.

Lees ook: Zo wordt Verstappen wereldkampioen in Singapore

Lees ook: Alexander Albon: Goed nadenken dit weekend

Lees ook: Norris over Singapore: Eén van de mooiste circuits

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden