Red Bull-coureurs na GP van Australië: "Zeer teleurstellend"

Perez auto Australië

Red Bull Racing kende een teleurstellend weekend in Australië. Max Verstappen viel na een paar ronden al uit en ook Sergio Perez kende een matige race. Na de goede seizoensstart is de race in Melbourne er een om snel te vergeten voor het Oostenrijkse renstal. 

 

Uitvalbeurt voor Verstappen

Het was al een tijdje geleden dat Max Verstappen voor het laatste een race niet wist te finishen. Na de uitvalbeurt in de Grand Prix van Australië in 2022 wist de Nederlander alle races te finishen, tot aan vandaag. Verstappen startte vanaf pole position, maar er waren al gelijk problemen met de remmen rechtsachter. "Ik denk dat er iets fouts is gegaan, al vanaf de start", vertelt de drievoudig wereldkampioen tegenover Viaplay. "We konden in de data zien dat de remrechts achter niet meer afkoelde. Iets is daar fout gegaan."

In de tweede ronde van de race kende Verstappen een momentje. Dit leidde tot de inhaalactie van Carlos Sainz. "Ik had een momentje in bocht drie. Ik remde, maar het leek alsof de rem vastzat. Daardoor brak hij zo uit", legt Verstappen uit. "In de allereerste ronde is de rem natuurlijk nog redelijk koud. Normaal wordt hij warm onder het remmen, dan koelt hij weer af. De rem aan de rechter achterkant koelde niet meer af. Je krijgt dan een enorme split, want iets loopt natuurlijk aan. Dat is niet ideaal." Even leek het erop dat de Nederlander weer de aanval in kon zetten op Sainz, maar dat was van korte duur. Er kwam dikke rook van de auto af en Verstappen moest de strijd dus opgeven. Hij kon de auto nog wel terug de pits in rijden, maar verder rijden lukte echt niet meer. "Ik zat achter Sainz en kon hem al bijna inhalen, toen brak hij weer uit. In bocht 6 ging ik er weer bijna af. Het is wel duidelijk dat er wat mis was." Een verklaring voor de problemen is er nog niet: "We gaan nu checken waar dit allemaal vandaan komt."

Heel chagrijnig was Verstappen niet, zelf kon hij er namelijk niks aan doen. "Het is een mechanische sport natuurlijk. Dat soort dingen kunnen altijd gebeuren. Het is natuurlijk wel balen. Ik denk dat er wel een kans in zat dat we konden winnen", aldus de Limburger.

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Max Verstappen (@maxverstappen1)

 

Vloerschade bij Pérez

Na de uitvalbeurt was het aan Sergio Pérez om nog iets van het weekend in Melbourne te maken. De Mexicaan startte de race na een gridstraf als zesde. Er werd verwacht dat Pérez zich naar voren kon knokken, maar hij kwam uiteindelijk als vijfde over de streep. "Het was een moeilijk weekend in het algemeen", concludeert hij. Pérez kampte ook met problemen. De redenen voor het matige resultaat waren hoge bandenslijtage en vloerschade, zo wist teambaas Christian Horner te vertellen na afloop van de race bij Viaplay. 

Pérez haalde met zijn vijfde plek nog wel tien punten binnen voor het team en loopt hij in op teamgenoot en kampioenschapsleider Max Verstappen. Volgens de Mexicaan moet Red Bull wel hard aan de bak. "Er is veel werk dat we moeten verrichten en ook veel dingen waar we naar moeten kijken. Het was een weekend waarin we de pace niet hadden en het is zeer teleurstellend om met dit resultaat weg te gaan, aldus Pérez tegenover Viaplay. Ferrari wist maximale punten te pakken en loopt hierdoor flink in op Red Bull. Ook de McLarens waren te snel voor Pérez. "We zaten het hele weekend al achter hen, en daar moeten we echt aan werken", zo zegt de Red Bull-coureur. 

 

Lees ook: Teleurstelling bij Mercedes na dubbele DNF in Australië

Lees ook: Alonso verliest zesde plek na remactie dat leidde tot crash Russell

Lees ook: Hero or Zero: De Grand Prix van Australië

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden